Brownies podle Mary Berry

19. září 2013··Redakce

Ochutnávka z nové kuchařky Mary Berry!

–          375 g obyčejné čokolády nalámané na kousky

–          250 g margarínu

–          2 lžičky instantní kávy

–          2 lžíce horké vody

–          2 vejce

–          250 g krupicového cukru

–          1 lžička vanilkového extraktu

–          90 g hladké mouky

–          ½ lžičky kypřícího prášku

–          175 g drcených vlašských ořechů

–          250 g čokoládových úlomků nebo peciček

Vymažte hranatou formu o rozměrech 30×23 cm, dno vyložte papírem na pečení a potřete ho tukem.

Čokoládu s margarínem dejte do ohnivzdorné misky a postavte na kastrůlek s mírně vroucí vodou. Čokoládu pomalu rozehřejte, pak misku sundejte a čokoládu nechte vychladnout.

V jiné misce rozpusťte kávu v odměřeném množství horké vody. Přidejte vejce, cukr a vanilku. Postupně zatřete čokoládu, pak mouku a ořechy, nakonec čokoládové kousky.

Vlijte do připravené formy a pečte v troubě předehřáté na 190°C (horkovzdušná na 170°, plynová stupeň č. 5) asi 40-45 minut, až bude těsto na povrchu pevné. Nepřepečte! Brownies mají na povrchu matnou suchou kůrčičku, ale uvnitř musejí být vláčné. Nechte je vychladnout ve formě a pak nakrájejte na 24 kostiček.

Rada:  brownies vyndejte z trouby o malou chvilku dřív, než si myslíte, že budou hotové.

- další články