Vyhledávání
Brownies podle Mary Berry
Ochutnávka z nové kuchařky Mary Berry!
– 375 g obyčejné čokolády nalámané na kousky
– 250 g margarínu
– 2 lžičky instantní kávy
– 2 lžíce horké vody
– 2 vejce
– 250 g krupicového cukru
– 1 lžička vanilkového extraktu
– 90 g hladké mouky
– ½ lžičky kypřícího prášku
– 175 g drcených vlašských ořechů
– 250 g čokoládových úlomků nebo peciček
Vymažte hranatou formu o rozměrech 30×23 cm, dno vyložte papírem na pečení a potřete ho tukem.
Čokoládu s margarínem dejte do ohnivzdorné misky a postavte na kastrůlek s mírně vroucí vodou. Čokoládu pomalu rozehřejte, pak misku sundejte a čokoládu nechte vychladnout.
V jiné misce rozpusťte kávu v odměřeném množství horké vody. Přidejte vejce, cukr a vanilku. Postupně zatřete čokoládu, pak mouku a ořechy, nakonec čokoládové kousky.
Vlijte do připravené formy a pečte v troubě předehřáté na 190°C (horkovzdušná na 170°, plynová stupeň č. 5) asi 40-45 minut, až bude těsto na povrchu pevné. Nepřepečte! Brownies mají na povrchu matnou suchou kůrčičku, ale uvnitř musejí být vláčné. Nechte je vychladnout ve formě a pak nakrájejte na 24 kostiček.
Rada: brownies vyndejte z trouby o malou chvilku dřív, než si myslíte, že budou hotové.