Candát s máslem a bramborový salát

11. prosince 2010·Jídlo a pití·Redakce

Ve studené tekoucí vodě omytou a šupin zbavenou rybu zalijte vývarem tak, aby byla celá ponořená, přidejte cibuli a koření a přiveďte k varu.

Potřebné suroviny:

1 candát o celkové váze asi 1,5 kg, vykuchaný a očištěný

špetka kmínu

sůl

1 nastrouhaná cibule

4 celé pepře

3 nová koření

1 bobkový list

rybí vývar podle potřeby

50 g másla

petrželka na dokončení

Na salát:

800 g pevných (nejlépe žlutomasých) brambor, uvařených a nakrájench na plátky

4 cibulky, nejlépe šalotky, jemně pokrájené

sůl

drcený černý pepř

ocet a olivový olej na dokončení

 

Postup přípravy:

Ve studené tekoucí vodě omytou a šupin zbavenou rybu zalijte vývarem tak, aby byla celá ponořená, přidejte cibuli a koření a přiveďte k varu. Stáhněte oheň a vařte asi 20 minut. Vyjměte a podávejte přelité horkým máslem s petrželkou a salátem; na ten si prošlehejte olej s octem, solí a pepřem a zálivkou přelijte ještě teplé plátky brambor s cibulkou.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme