Vyhledávání
Candát s máslem a bramborový salát
Ve studené tekoucí vodě omytou a šupin zbavenou rybu zalijte vývarem tak, aby byla celá ponořená, přidejte cibuli a koření a přiveďte k varu.
Potřebné suroviny:
1 candát o celkové váze asi 1,5 kg, vykuchaný a očištěný
špetka kmínu
sůl
1 nastrouhaná cibule
4 celé pepře
3 nová koření
1 bobkový list
rybí vývar podle potřeby
50 g másla
petrželka na dokončení
Na salát:
800 g pevných (nejlépe žlutomasých) brambor, uvařených a nakrájench na plátky
4 cibulky, nejlépe šalotky, jemně pokrájené
sůl
drcený černý pepř
ocet a olivový olej na dokončení
Postup přípravy:
Ve studené tekoucí vodě omytou a šupin zbavenou rybu zalijte vývarem tak, aby byla celá ponořená, přidejte cibuli a koření a přiveďte k varu. Stáhněte oheň a vařte asi 20 minut. Vyjměte a podávejte přelité horkým máslem s petrželkou a salátem; na ten si prošlehejte olej s octem, solí a pepřem a zálivkou přelijte ještě teplé plátky brambor s cibulkou.