Černobílý vánoční dort

11. prosince 2010·Jídlo a pití·Redakce

Mouku prosejte na vál, přidejte rozdrobené máslo, cukr, kůru, sůl a žloutky a dobře propracujte.

Potřebné suroviny:

Na korpusy:

200 g hladké mouky

140 g másla

70 g krupicového cukru

kůra z 1 citronu

špetka soli

2 žloutky

tmavá (ostružinová) zavařenina na potření

2-3 bílky a 2-3 lžíce moučkového cukru na sníh + 50 g vanilkového cukru na posypání

 

Postup přípravy:

Mouku prosejte na vál, přidejte rozdrobené máslo, cukr, kůru, sůl a žloutky a dobře propracujte. Rozválejte, vykrojte dvě placky a na plechu vyloženém pečicím papírem upečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Placky spojte zavařeninou, navršte sníh dotuha ušlehaný z bílků a moučkového cukru, posypte vanilkovým cukrem a krátce zapečte při 150 °C.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme