Vyhledávání
Zavřít
Černobílý vánoční dort
Mouku prosejte na vál, přidejte rozdrobené máslo, cukr, kůru, sůl a žloutky a dobře propracujte.
Potřebné suroviny:
Na korpusy:
200 g hladké mouky
140 g másla
70 g krupicového cukru
kůra z 1 citronu
špetka soli
2 žloutky
tmavá (ostružinová) zavařenina na potření
2-3 bílky a 2-3 lžíce moučkového cukru na sníh + 50 g vanilkového cukru na posypání
Postup přípravy:
Mouku prosejte na vál, přidejte rozdrobené máslo, cukr, kůru, sůl a žloutky a dobře propracujte. Rozválejte, vykrojte dvě placky a na plechu vyloženém pečicím papírem upečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Placky spojte zavařeninou, navršte sníh dotuha ušlehaný z bílků a moučkového cukru, posypte vanilkovým cukrem a krátce zapečte při 150 °C.