Cibulový koláč s jablky

13. října 2013·Jídlo a pití·Redakce

Podzimní koláček jen pro vás

Těsto:

400 g polohrubé mouky

1/2 kostky droždí

2 lžíce másla

2 dcl vlažného mléka

1 vejce

sůl

Náplň:

500 g cibule nakrájené na plátky 

500 g kyselých jablek

100 g slaniny nebo špeku

2 vejce

1 zakysaná smetana

100 g strouhaného sýru gouda

kmín, rozmarýn

sůl, pepř

Cibuli a jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme, dáme do hrnce a společně s cibulí a jablky orestujeme a necháme vychladnout.

Droždí si rozmícháme v troše vlažné vody.

Mouku smícháme s vlažným mlékem, vejcem, přidáme máslo, rozmíchané droždí a trochu osolíme. Promícháme a utvoříme kynuté těsto .Těsto dáme  na předem vymazaný plech, roztáhneme po hranách a necháme 20 minut kynout.

Na těsto vysypeme směs cibule, slaniny a jablek. 2 vejce smícháme se zakysanou smetanou a koláč potřeme. Posypeme kmínem, mletým rozmarýnem, osolíme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem gouda.

Dáme do trouby na 200 st. na 35 minut 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme