Čočka se zeleninou

19. března 2011·Jídlo a pití·Redakce

Do tlakového hrnce vsypte čočku, přidejte kostku bujonu, zalijte vodou, aby byla asi 2cm nad vrstvou zeleniny.

Potřebné suroviny:

250 g čočky

1 kostka zeleninového bujonu

1-2 mrkve

1/2 celeru

1 menší cibule

kvalitní rostlinný olej

citronová šťáva

sůl a čerstvě mletý

pepř na dochucení

hladkolistá petrželka na ozdobení

kelímek zakysané smetany

 

Postup přípravy:

Do tlakového hrnce vsypte čočku, přidejte kostku bujonu, zalijte vodou, aby byla asi 2cm nad vrstvou zeleniny. Hrnec uzavřete. Když začně unikat pára, snižte plamen a vařte 10 minut. Otevřete, přidejte nahrubo pokrájenou mrkev a o něco méně celeru. Hrnec uzavřete a poté, co z něj začne unikat pára vařte ještě 5 minut.

Otevřete, zakapejte olejem, ochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a petrželkou. Nakonec ozdobte zakysanou smetanou.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme