Vyhledávání
Čokoládové banánky
Bílky a cukr ušlehejte ve vodní lázni do husté pěny.
Potřebné suroviny:
Na bezé rohlíčky:
10 bílků
75 dkg moučkového cukru
40 dkg mletých vlašských ořechů
7 dkg strouhanky
Na krém:
1/2 l mléka
2 vanilkové pudinky
50 dkg másla
26 dkg moučkového cukru
3 lžíce rumu
3 lžíce kakaa
Na polevu:
2 čokolády na vaření
8 dkg ztuženého tuku (Iva)
Postup přípravy:
Bílky a cukr ušlehejte ve vodní lázni do husté pěny. Odstavte a vmíchejte ořechy a strouhanku. Nechte vychladnout. Hmotou naplňte
cukrářský sáček s širší kulatou trubičkou a tvořte na plech vyložený pečicím papírem rohlíčky. Pečte (spíš sušte) v troubě předehřáté na 130 °C, až hmota zpevní. Po upečení nechte vychladnout.
Při přípravě krému postupujte následujícím způsobem. V troše mléka rozmíchejte pudinky. Zbylé mléko přiveďte k varu, vlijte rozmíchaný pudinkový prášek a připravte hustý pudink. Nechte jej vychladnout, odstraňte škraloup, vešlehejte máslo, cukr, rum a kakao. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Šlehejte, až je krém hladký.
Na vychladlé rohlíčky nastříkejte pomocí cukrářského sáčku krém a dejte ztuhnout do ledničky. Vychlazené rohlíčky namáčejte v čokoládě rozpuštěné ve vodní lázni a promíchané s rozpuštěným tukem. Uchovejte na chladném místě.
Tip: Bílky doporučujeme po oddělení od žloutků ponechat jeden až dva dny v ledničce. Ke šlehání se tak hodí lépe než bílky zcela čerstvé. Než je ale začnete šlehat, měly by mít pokojovou teplotu (asi 21 °C). Správně ušlehaný sníh nevytéká, když nakloníte mísu, a vytáhnete-li metlu, tvoří pevné špičky.