Vyhledávání
Čokoládové muffiny
Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte 6 důlků formy na muffiny a vyložte je papírovými košíčky.
Potřebné suroviny:
2 vejce
220 g krupicového cukru
110 g hladké mouky
6 lžic kakaa holandského typu
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva (vyzkoušejte bezfosfátový z bioprodejen)
1 lžička vanilkového extraktu nebo špetka pravé mleté vanilky
160 ml mléka
150 g másla
120 g sekané čokolády
šlehačka na ozdobu
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte 6 důlků formy na muffiny a vyložte je papírovými košíčky.
Vejce ušlehejte s cukrem, vmíchejte mouku, kakao, kypřicí prášek, vanilku a mléko, pak přidejte rozpuštěné máslo a kousky čokolády předem promíchané s trochou mouky (zůstanou tak v těstě lépe rozložené). Pečte asi 30 minut, poté vyzkoušejte vpíchnutím špejle propečenost těsta – na špejli by neměly ulpět vlhké drobečky. Máte-li malé pečicí formy, doba pečení se zkrátí asi o 10 minut. Upečené muffiny podávejte se šlehačkou, ozdobené apříklad čokoládovými srdíčky.