Čokoládové muffiny

5. února 2011·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte 6 důlků formy na muffiny a vyložte je papírovými košíčky.

Potřebné suroviny:

2 vejce

220 g krupicového cukru

110 g hladké mouky

6 lžic kakaa holandského typu

2 lžičky kypřicího prášku do pečiva (vyzkoušejte bezfosfátový z bioprodejen)

1 lžička vanilkového extraktu nebo špetka pravé mleté vanilky

160 ml mléka

150 g másla

120 g sekané čokolády

šlehačka na ozdobu

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte 6 důlků formy na muffiny a vyložte je papírovými košíčky.

Vejce ušlehejte s cukrem, vmíchejte mouku, kakao, kypřicí prášek, vanilku a mléko, pak přidejte rozpuštěné máslo a kousky čokolády předem promíchané s trochou mouky (zůstanou tak v těstě lépe rozložené). Pečte asi 30 minut, poté vyzkoušejte vpíchnutím špejle propečenost těsta – na špejli by neměly ulpět vlhké drobečky. Máte-li malé pečicí formy, doba pečení se zkrátí asi o 10 minut. Upečené muffiny podávejte se šlehačkou, ozdobené apříklad čokoládovými srdíčky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme