Dámský klub griluje: Pochutnejte si s námi!

24. června 2015·Jídlo a pití·Redakce

Venku je sice pořád aprílové počasí, ale to vás jistě neodradí od toho, abyste si udělali s rodinou nebo přáteli grilovačku. Zkuste místo masa hodit na gril i jiné dobroty! Inspirujte se v dnešním Dámském klubu!

Grilovačka pro vegetariány

Ti, kteří nejedí maso rozhodně nejsou při grilování o nic ochuzeni. Naopak existuje spousta variant grilovaných sýrů a zeleniny, které chutnají snad všem. Výtečný je například Jánošíkův oštěpek. Skvěle chutná a navíc je rychle hotový. Výhodou je i to, že ho pak jednoduše vezmete do ruky a ukusujete, takže při větší grilovačce nemusíte špinit nádobí.

Spousta lidí má ráda i zrající sýry na grilu. Nejlepší je grilovat už dostatečně zralý zrající sýr. A nezapomeňte na zeleninu. Na gril můžete dát na plátky nakrájenou cibuli, papriku, cuketu, lilek a stejně tak i rajčata. Fantazii se meze nekladou.

Dobroty pro masožrouty

Různé druhy masa už jsou takovou klasikou, která může překvapit  maximálně způsobem naložení a chutí marinády. Stejně tak lidé často dávají na gril různé druhy klobás. Skutečnou delikatesou je ale anglická slanina. Na grilu se z ní vypraží většina mastnoty a tak dostanete vynikající křupavou pochoutku. 

A jaké lahůdky si dávají na gril moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Já na grilu zbožňuji cokoli, masíčko, brambory, ananas i suchý chleba. A už se nemůžu dočkat, jaký inspirativ dnes posluchači nabídnou.

Aneta: Grilované miluji nejvíc tátovy karbanátky. Jsou tak šťavnaté, plné masíčka, poctivě udělaná domácí výroba 🙂 

Prozraďte nám i vy své tipy na dobrou grilovačku. Už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme