Dámský klub: Jaké nejpodivnější jídlo jste jedli na své dovolené?

20. července 2015·Jídlo a pití·Redakce

Možná jedete do exotiky, možná jen po vlastech českých. V obou případech můžete narazit na neobvyklé speciality místního kraje. V dnešním Dámském klubu hledáme tu nejpodivnější, kterou jste kdy ochutnali.

Jiný kraj, jiné jídlo

Když vyrážíte za hranice, musíte počítat s tím, že se změnou zeměpisné šířky dojde i ke změně kuchyně. V Itálii a Chorvatsku, kam Češi jezdí nejčastěji, už víme, na co se připravit. Větší rozdíl nastane ve chvíli, kdy se vzdálíte do exotičtějších končin.

V tu chvíli si můžete dát všelijaké známé i méně známé mořské potvory, různé druhy hmyzu a nebo ovoce a zeleninu takových barev, že byste dali ruku do ohně za to, že je jedovatá. Někdy ale zdání klame, a tak i šíleně vypadající pokrm může mít naprosto božskou chuť.

České regionální dobroty

Při cestování po naší vlasti můžete také zaznamenat regionální rozdíly v přípravě jídel. Občas vás možná překvapí, že místo slané chuti je vám dobře známé jídlo sladké. Jindy se třeba podivujete nad tím, že v polévce plave úplně jiná zelenina než ta, na kterou jste zvyklí.

Pro někoho je poznávání nových chutí příjemnou změnou, pro konzervativnější jedince je to spíš šokující. Místo teplé večeře pak možná sáhnete po krajíčku chleba s máslem a šunkou.

A jaké nejpodivnější jídlo ochutnaly moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Všechno, co neznám je pro mě podivné. A když to ještě divně vypadá a nedej Bože blbě voní, tak mám fakt problém ochutnávat, natož to spolknout. Ale člověk by měl zkusit, než odsoudí.

Markéta: Já jsem jedla na Cejlonu cosi, co dodnes nevím, jestli byla kůra stromu nebo maso, ale byla to děsná dobrota.

Čekáme i na vaše názory. S nejpodivnějším dovolenkovým jídlem se nám pochlubte už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1. 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme