Dámský klub: Jaké ovoce máte v létě nejraději?

18. června 2015·Jídlo a pití·Redakce

Horké dny si žádají změnu jídelníčku a tak v létě více pijeme a také jíme víc ovoce a zeleniny. Dnes nás v Dámském klubu zajímá, které ovoce máte v horkých měsících nejraději.

Z českých luhů a hájů

Jahody, maliny, angrešt, rybíz, borůvky, třešně višně nebo také hrušky a jablka. To všechno sbíráme na českých zahrádkách. Ne nadarmo se říká, že nejlepší je ovoce z našich zeměpisných šířek. Jsme na něj zvyklí od dětství a jíme ho akorát, když dozraje.

To je dost podstatné, protože proces dozrávání v kamionech, které si to štrádují napříč Evropou není dobrý ani pro ovoce a už vůbec ne pro nás. I fakt, že ovoce vydrží takovou cestu a pak se může i několik týdnů vystavovat na českých regálech značí, že je dost poctivě konzervováno. A po množství postřiků bude lepší nepátrat.

Lákavá exotika

Ananas, banán, fík, granátové jablko, kaki, kiwi, kokos, mango nebo třeba marakuja jsou druhy ovoce, které u nás běžně nepěstujeme. Pokud si některý z exotických druhů ovoce zamilujeme v době, kdy jsme v zahraničí, můžeme být po příjezdu do vlasti zklamání. Chuť čerstvě sklizeného zralého ovoce je totiž na míle vzdálená od chuti podtrženého plodu, který dozrával až cestou k nám.

A jaké ovoce v létě nejraději mlsají moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Jakékoli – meloun, třešně, meruňky, ananas… Cokoli. Ale nejvíc bodů dávám melounu 🙂

Aneta: Všechnoooo, hlavně osvěžující plody a takové, co v zimě nenajdete. Takže v létě kašlu na jablka, banány a pomeranče, ale maximálně frčím na melounech všeho druhu, třešních, jahodách, mangu, lichi… 🙂  

A jak jste na tom vy s letním ovocem? Které je vaše oblíbené? Povězte nám to už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme