Dámský klub: Jaký je váš nejoblíbenější chlebíček? 

11. června 2015·Jídlo a pití·Redakce

Chlebíčky u nás neodmyslitelně patří snad ke každé narozeninové party nebo rodinné oslavě. Je to pokrm, který je snadný, rychlý a hlavně variabilní. V dnešním Dámském klubu hledáme váš nejoblíbenější chlebíček!

Každému podle jeho chuti

Některá lahůdkářství nabízejí dvacet, třicet, někde dokonce i čtyřicet druhů chlebíčků. Obvykle bývá chlebíček potřen máslem nebo jeho základ tvoří chutný bramborový salát. Najdou se i chlebíčky, které jsou namazány křenovou omáčkou, pochoutkovým salátem nebo pomazánkovým máslem.

Zdobení chlebíčků už dnes dospělo tak daleko, že si kromě klasických chlebíčků můžete dát i specialitu s tatarákem, s kaviárem, krevetami, kozím sýrem, lososem a dalšími dobrotami. K mání jsou také různé sladko-slané kombinace nebo exotické ingredience. 

Vegetariánské chlebíčky

To, že je člověk vegetarián neznamená, že se musí odbýt chlebíčkem s plátkem sýra. Dnešní vegetariánské chlebíčky nabízejí daleko širší možnosti. Od obyčejného sýra přes kozí, ovčí, balkánský, feta sýr až po mozarellu s rajčaty. Pokud sýr zrovna nemusíte, v nabídce jsou i chlebíčky s pomazánkou a zeleninovým zdobením nebo různé bylinkové variace. 

A na jakém chlebíčku si nejvíc pochutnají moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Nikdy chlebíčky nevytvářím, protože je to moc velké patlání, ale k smrti ráda si je občas dám. U mě vedou sýrové, na všechny způsoby. 

A který chlebíček je váš oblíbený? Prozraďte nám to už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme