Dámský klub: Kdy začínáte péct vánoční cukroví?

17. listopadu 2015·Jídlo a pití·Redakce

Každý je jiný, ale obecně se dají pekaři vánočního cukroví rozdělit do tří základních skupin. Do které se řadíte vy? Dnes to probereme v Dámském klubu.

S dostatečným předstihem

Je dost možné, že pečete třeba právě dnes nebo možná už máte napečeno. Pak vás musíme pochválit za disciplinovanost. To, že pečete dostatečně předem má výhodu, ale i nevýhodu. Výhodou je fakt, že před Vánoci už budete mít klid. Nevýhodou je pak riziko, že se cukroví Vánoc vůbec nedočká, protože ho vaši blízcí do té doby sní.

Prosincové víkendy

Velká část těch, kteří na Vánoce chtějí uždibovat vlastní cukroví, peče od začátku prosince prakticky víkend co víkend. Záleží na tom, kolik druhů si naplánujete. Ať už bude počet jakýkoli, je to obdivuhodné, že se místo víkendového relaxu vrháte do další “práce”.

Na poslední chvíli

Za týden jsou Vánoce a vy pořád ještě nic nemáte? Že vám to připomíná každoroční situaci u vás doma? Pak si musíte pořádně pospíšit nebo jednoduše zajít do obchodu a spokojit se s tím, co tam nabízejí. Dnes už si můžete objednat cukroví i u zručných pekařek, ale na to si musíte vzpomenout s dostatečným předstihem.

 

A jak jsou na tom s pečením cukroví moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Nejraději dělám nepečené. Tedy 2 dny před Vánoci je pořád času dost:-)

Aneta: Od chvíle, kdy cukroví objednám, tak vlastně někdo peče za mě 🙂 

A jak jste na tom vy? Prozraďte nám to už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme