Dámský klub se ptá: Jaké je vaše nejoblíbenější rodinné jídlo?

3. listopadu 2015·Jídlo a pití·Redakce

Češi umí v kuchyni vykouzlit neskutečné pokrmy, které spadají do naší i mezinárodní kuchyně. Někdy jsou to gurmánské skvosty, jindy rychlovky, které se rozhodně nedají řadit do zdravé výživy. Ale co naplat, když je to tak dobré! Dnes si o jídle, které vaříte doma nejraději nebo nejčastěji budeme povídat v Dámském klubu.

Rodinný recept

Vařila to vaše babička, maminka a teď to vaříte vy. Rodinný recept nedáte z ruky, ale když přijde návštěva, velice rádi se blýsknete. Od klasického receptu se může váš rodinný kulinářský skvost lišit třeba jen jednou ingrediencí, ale v tu ránu je zaděláno na malý zázrak.

Zkusili jste třeba místo běžné a zcela obyčejné ingredience dát do jídla něco neobvyklého? Chuť, kterou pak dostanete nikdo nezná a pokud je vaše jídlo chutné, pak si u svých blízkých jistě vysloužíte titul jedinečné a zkušené kuchařky.  

Klasika vede

Vepřo knedlo zelo, řízek, rajská nebo svíčková. To jsou poklady české kuchyně, na které spousta hospodyněk nedá dopustit. Zvlášť děti milují omáčky, takže když navaříte hrnec omáčky, je jisté, že se po něm vždycky zapráší. Možná máte oblíbenou i nějakou rychlovku v podobě míchaných vajec, palačinek nebo topinek. I to vás nasytí a navíc si skvěle pochutnáte.

Jaké je oblíbené rodinné jídlo moderátorek Dámského klubu?

Aneta: Nejvíc ze všeho milujeme kuře na smetaně naší mamči. Dokonce i Prince, který omáčky podobného typu z Mauricia vůbec nezná, se po kuřeti na smetaně mojí mamky může utlouct. A pak máme často skvělý bulharský jídla od táťuldy. 

Markéta: U nás jsou hitem všechna mámina jídla a pak moje kachna se zázvorem a kuře s česnekem a povidly.

A co máte doma nejraději vy? Pochlubte se nám už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme