Dršťková polévka z hub

6. října 2013·Jídlo a pití·Redakce

Jirka Babica učí Dámský klub vařit. Podívejte se, jak mu z hrůzy stojí vlasy...

1 cibule

2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
majoránka
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
5 ks masáků
5 ks hřibovitých hub
sůl, pepř
 

V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibulku a orestujeme dozlatova. Přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Dochutíme sladkou a pálivou paprikou, kmínem, solí a pepřem. Zalijeme studenou vodou, povaříme.
 

Do vařící se polévky nasypeme oloupané a pokrájené masáky, osolíme a vaříme dalších 10 až 15 minut. Na sádle orestujeme pokrájené hřibovité houby, po dvou minutách je přidáváme do polévky a necháme povařit. Ochutíme drceným česnekem, majoránkou a dosolíme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme