Dušené slávky s kořenovou zeleninou a Martini

9. dubna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Rozehřejeme si přiměřeně velký hrnec, nebo kastrol, přidáme olivový olej a vložíme slávky.

Potřebné suroviny:

  • 500 g slávek
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 100 g šalotky
  • 50 g česneku
  • 200 ml Martini
  • 100 m smetany
  • sůl
  • pepř
  • velkolistá petržel
  • olivový olej

 

Postup přípravy:

Rozehřejeme si přiměřeně velký hrnec, nebo kastrol, přidáme olivový olej a vložíme slávky. Krátce orestujeme, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličkym šalotku a česnek.

Znovu krátce orestujeme a podlijeme Martini. Mušle nedusíme dlouho, jen do té doby nežli se otevřou.

Poté je vyndáme do miskly v které je budeme podávat, do hrnce přidáme smetanu, redukujeme, okořeníme a dokončíme sekanou velkolistou petrželkou a můžeme podávat.

Zdobíme citrónem, nebo limetkou a podáváme vždy s miskou na umytí prstů.

 

Poslechněte si celý pořad na téma "Ústřice a mořské plody".

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme