Vyhledávání
Zavřít
Dušené slávky s kořenovou zeleninou a Martini
Rozehřejeme si přiměřeně velký hrnec, nebo kastrol, přidáme olivový olej a vložíme slávky.
Potřebné suroviny:
- 500 g slávek
- 200 g kořenové zeleniny
- 100 g šalotky
- 50 g česneku
- 200 ml Martini
- 100 m smetany
- sůl
- pepř
- velkolistá petržel
- olivový olej
Postup přípravy:
Rozehřejeme si přiměřeně velký hrnec, nebo kastrol, přidáme olivový olej a vložíme slávky. Krátce orestujeme, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličkym šalotku a česnek.
Znovu krátce orestujeme a podlijeme Martini. Mušle nedusíme dlouho, jen do té doby nežli se otevřou.
Poté je vyndáme do miskly v které je budeme podávat, do hrnce přidáme smetanu, redukujeme, okořeníme a dokončíme sekanou velkolistou petrželkou a můžeme podávat.
Zdobíme citrónem, nebo limetkou a podáváme vždy s miskou na umytí prstů.
Poslechněte si celý pořad na téma "Ústřice a mořské plody".