Glazované šalotky

25. září 2010·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Potřebné suroviny:

24 cibulek (šalotek)

1 lžíce krupicového cukru

50 g másla

olivový olej, na zastříknutí

3–4 snítky čerstvého tymiánu

sůl a pepř na dochucení

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 190 °C. Šalotky oloupejte (půjde to snadněji, když je před loupáním ponecháte 4 až 5 minut v misce s horkou vodou) a rozložte je do malé zapékací formy nebo pekáčku. Poprašte cukrem, poklaďte kousky másla a zastříkněte trochou oleje.Posypte tymiánem, vložte do trouby a pečte asi půl hodiny, až cibulky zvláční a zkaramelizují. Takto připravené cibulky jsou skvělé k dušeným masům – použijte je třeba k dušenému hovězímu ze strany 46. Jsou, ale senzační i jako chuťovka.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme