Vyhledávání
Zavřít
Glazované šalotky
Troubu předehřejte na 190 °C.
Potřebné suroviny:
24 cibulek (šalotek)
1 lžíce krupicového cukru
50 g másla
olivový olej, na zastříknutí
3–4 snítky čerstvého tymiánu
sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 190 °C. Šalotky oloupejte (půjde to snadněji, když je před loupáním ponecháte 4 až 5 minut v misce s horkou vodou) a rozložte je do malé zapékací formy nebo pekáčku. Poprašte cukrem, poklaďte kousky másla a zastříkněte trochou oleje.Posypte tymiánem, vložte do trouby a pečte asi půl hodiny, až cibulky zvláční a zkaramelizují. Takto připravené cibulky jsou skvělé k dušeným masům – použijte je třeba k dušenému hovězímu ze strany 46. Jsou, ale senzační i jako chuťovka.