Grilování Frekvence 1: Pravý americký hambáč!

Grilování s Frekvencí 1 pokračuje ve všech směrech. Tentokrát vám přinášíme recept na parádní americký hamburger!

PRAVÝ AMERICKÝ HAMBÁČ

  • 200g mletého hovězího masa

  • sůl

  • barevný pepř

  • 2 housky na burger (víkendové pečivo)

  • 2 naložené papričky jalapeños včetně nálevu

  • ¼ salátové okurky

  • 1 cibule

  • 2 plátky Goudy

  • 2 listy ledového salátu

  • 1 rajče

  • 4 plátky anglické slaniny

  • chilli omáčka

  • olej

Mleté maso prohněteme rukama a utvoříme z něj nejprve dvě koule, které pak lehce zploštíme. Vytvoříme tak 2 burgery, které osolíme a opepříme. Housky přepůlíme a řezné strany opečeme na trošce oleje. Nakrájené papričky jalapeños a okurku pokrájenou na kolečka zalijeme lžící nálevu a orestujeme.

Burgery opékáme na grilu. Při otáčení je pokryjeme plátkem sýra a necháme v žáru, dokud se sýr neroztaví. Slaninu si opečeme na pánvi nebo vedle burgerů na grilu. Cibuli a rajče nakrájíme na kolečka. Na polovinu housky dáme natrhaný list salátu a na něj posadíme burger, na který vršíme propečenou slaninu, jalapeños s okurkou, plátky rajčete a kolečka cibule. Zakápneme chilli omáčkou a přiklopíme druhou půlkou housky.