Vyhledávání
Grilování Frekvence 1: Pravý americký hambáč!
Grilování s Frekvencí 1 pokračuje ve všech směrech. Tentokrát vám přinášíme recept na parádní americký hamburger!
PRAVÝ AMERICKÝ HAMBÁČ
200g mletého hovězího masa
sůl
barevný pepř
2 housky na burger (víkendové pečivo)
2 naložené papričky jalapeños včetně nálevu
¼ salátové okurky
1 cibule
2 plátky Goudy
2 listy ledového salátu
1 rajče
4 plátky anglické slaniny
chilli omáčka
olej
Mleté maso prohněteme rukama a utvoříme z něj nejprve dvě koule, které pak lehce zploštíme. Vytvoříme tak 2 burgery, které osolíme a opepříme. Housky přepůlíme a řezné strany opečeme na trošce oleje. Nakrájené papričky jalapeños a okurku pokrájenou na kolečka zalijeme lžící nálevu a orestujeme.
Burgery opékáme na grilu. Při otáčení je pokryjeme plátkem sýra a necháme v žáru, dokud se sýr neroztaví. Slaninu si opečeme na pánvi nebo vedle burgerů na grilu. Cibuli a rajče nakrájíme na kolečka. Na polovinu housky dáme natrhaný list salátu a na něj posadíme burger, na který vršíme propečenou slaninu, jalapeños s okurkou, plátky rajčete a kolečka cibule. Zakápneme chilli omáčkou a přiklopíme druhou půlkou housky.