Vyhledávání
GRILOVÁNÍ: Marinády podle znamení – 2. část
Celé Česko griluje s rádiem Frekvence 1! V rámci naší akce pro vás máme spoustu zajímavostí, které se týkají právě grilování. Tentokrát je to už druhá část o marinádách podle znamení.
Pepřová marináda pro Štíry a Střelce
Štíři a Střelci by neměli potlačovat svůj vrozený temperament a měli by si svůj život i pokrmy čas od času opepřit.
Na 4 hovězí steaky si připravte:
- 2 dl olivového oleje
- 5 lžic barevného pepře
- 2 lžíce sterilovaného zeleného pepře
- 1 chilli paprička
Olej, pepř a chilli papričku důkladně rozmixujeme. V takto vzniklé marinádě obalíme maso z obou stran a necháme je odležet 12 hodin v chladu.
Medovou marinádu dopřejme Pannám a Vodnářům
Co mají společného Panny a Vodnáři? Přinejmenším jemnost duše, která je v opozici k jejich egu. Med je pro učiněným balzámem.
Na 8 jehněčích kotletek budete potřebovat:
- 3 dl medu
- 1 paličku česneku
- 2 chilli papričky
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje.
Česnek nakrájíme na plátky nebo prolisujeme, papričky nasekáme nadrobno. Vše krátce opečeme na oleji dozlatova a zalijeme sójovou omáčkou a medem. Marinádu ihned odstavíme a necháme vychladnout. Pak do ní naložíme maso a necháme marinovat 24 hodin v chladu.
Pikantní marináda patří Lvům a Beranům
Oheň, který někdy hladí, jindy pálí – to je vlastní charakteru Lva a Berana. Není tedy divu, že jim hodně pálivé pokrmy dělají opravdu dobře.
Na 12 kuřecích křidélek si připravte:
- marinádu z 1 cibule
- 4 lžice kečupu
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli papričku
- sůl
Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Chilli papričku zbavíme jádřince a nasekáme najemno. Vše smícháme s kečupem, ochutíme solí a křídla v marinádě obalíme. Naskládáme je do vhodné nádoby, přikryjeme fólií a necháme odležet v chladu.