GRILOVÁNÍ: Marinády podle znamení – 2. část

Celé Česko griluje s rádiem Frekvence 1! V rámci naší akce pro vás máme spoustu zajímavostí, které se týkají právě grilování. Tentokrát je to už druhá část o marinádách podle znamení.

Pepřová marináda pro Štíry a Střelce

Štíři a Střelci by neměli potlačovat svůj vrozený temperament a měli by si svůj život i pokrmy čas od času opepřit.

Na 4 hovězí steaky si připravte:

  • 2 dl olivového oleje
  • 5 lžic barevného pepře
  • 2 lžíce sterilovaného zeleného pepře
  • 1 chilli paprička

Olej, pepř a chilli papričku důkladně rozmixujeme. V takto vzniklé marinádě obalíme maso z obou stran a necháme je odležet 12 hodin v chladu.

Medovou marinádu dopřejme Pannám a Vodnářům

Co mají společného Panny a Vodnáři? Přinejmenším jemnost duše, která je v opozici k jejich egu. Med je pro učiněným balzámem.

Na 8 jehněčích kotletek budete potřebovat:

  • 3 dl medu
  • 1 paličku česneku
  • 2 chilli papričky
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje.

Česnek nakrájíme na plátky nebo prolisujeme, papričky nasekáme nadrobno. Vše krátce opečeme na oleji dozlatova a zalijeme sójovou omáčkou a medem. Marinádu ihned odstavíme a necháme vychladnout. Pak do ní naložíme maso a necháme marinovat 24 hodin v chladu.

Pikantní marináda patří Lvům a Beranům

Oheň, který někdy hladí, jindy pálí – to je vlastní charakteru Lva a Berana. Není tedy divu, že jim hodně pálivé pokrmy dělají opravdu dobře.

Na 12 kuřecích křidélek si připravte:

  • marinádu z 1 cibule
  • 4 lžice kečupu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli papričku
  • sůl

Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Chilli papričku zbavíme jádřince a nasekáme najemno. Vše smícháme s kečupem, ochutíme solí a křídla v marinádě obalíme. Naskládáme je do vhodné nádoby, přikryjeme fólií a necháme odležet v chladu.