Guacamole a opečené tygří krevety

29. ledna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Předtím nežli začneme s přípravou Guacamole, zkontrolujeme si, zda je avokádo dobře uzrálé.

Potřebné suroviny:

2ks zralé avokádo

2ks rajčata

1ks červené cibule

1ks limetka

8ks tygřích krevet 6/8 oloupaných

chilli paprička

čerstvý koriandr

sůl

pepř z mlýnku

 

Postup přípravy:

Předtím nežli začneme s přípravou Guacamole, zkontrolujeme si, zda je avokádo dobře uzrálé. Zjistíme to tak že avokádo lehce stiskneme a pokud cítíme, že je měkké a nemá žádné tmavé skvrny, můžeme ho použít.

Nožem rozkrojíme avokádo na dvě půlky, vyndáme jádro a lžící vydlabeme dužinu do připravené misky. Dužinu rozmačkáme vidličkou, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, chilli a rajčata. Ochutíme limetkovou šťávou, koriandrem, solí a pepřem a můžeme podávat.

Krevety okořeníme a zprudka opečeme na olivovém oleji, po otočení přidáme větvičku čerstvého tymiánu a stroužek česneku. Pečeme ktátce cca 3 minuty aby krevety zůstali šťavnaté podáváme se směsí listových salátů a guacamole. Nakonec můžeme přelít výpekem v pánvičky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme