Gurmáni na cestách: Jak chutná Německo?

4. října 2015·Jídlo a pití·Redakce

Podívejme se spolu do Německa, jak jinak než za dobrým jídlem. Německá kuchyně je velice pestrá a záleží na tom, ke se nacházíte. V Německu totiž platí, že co kraj, to jiná specialita.

Obecně se dá shrnout, že se německá kuchyně skládá z několika regionálních kuchyní a každá z nich má svá vlastní specifika. Německá kuchyně je ovlivněná i kuchyní francouzskou, rakouskou, ale dokonce i českou.

Pro ty, kteří mají raději dietní kuchyni ale příliš není. Německá jídla jsou často mastná a kalorická.

Eintopf najdete všude 

Jedním z nejstarších tradičních jídel v Německu je Eintopf, tedy jídlo z jednoho hrnce. To je známé napříč celou Evropou a konzumuje se v celém Německu. Jinak ale musíte počítat spíš s tím, že vám budou nabízet v různých krajích různé speciality

I Němci jsou národem pivařů a tak si vybírají z mnoha druhů klasických i ochucených piv. Místní specialitou je míchání piva s limonádou nebo sladkým sirupem. Největším svátkem piva je Oktoberfest, který právě v těchto dnech v Německu probíhá. Ať už v Německu ochutnáte cokoli, vzhledem k tomu, že je jídlo poměrně těžké, pivo se k němu rozhodně hodí. Přejeme vám guten Apetit!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme