Vyhledávání
Zavřít
Hanácké vdolky s jemnou tvarohovou nádivkou
Po slaných receptech přinášíme něco sladkého na zub.
Ingredience
- 60 dkg hladké mouky
- 250 ml mléka
- 3 žloutky
- 3/4 balíčku kvasnic
- 4 lžíce cukru
- 25 dkg másla
- 1 lžička soli
Nádivka
- 1 kostka tvarohu
- citronová kůra
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce cukru
- propláchnuté hrozinky namočené v rumu
- 1 vejce
Drobenka
- 12 dkg másla
- 8 dkg mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 16 dkg polohrubé mouky
Postup
Z mírně teplého mléka, cukru a kvasnic zaděláme kvásek. Do mouky přidáme sůl, žloutek, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na kousky. Plníme nádivkou a zabalíme. Položíme na plech. Rozmáčkneme a vyplníme povidly s rumem. Okraje potřeme vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě do růžova 10-15 minut. Po opečení pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.