Hanácké vdolky s jemnou tvarohovou nádivkou

29. října 2014·Jídlo a pití·Redakce

Po slaných receptech přinášíme něco sladkého na zub.

Ingredience

  • 60 dkg hladké mouky 
  • 250 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 3/4 balíčku kvasnic
  • 4 lžíce cukru
  • 25 dkg másla
  • 1 lžička soli

Nádivka

  • 1 kostka tvarohu
  • citronová kůra
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce cukru
  • propláchnuté hrozinky namočené v rumu
  • 1 vejce

Drobenka

  • 12 dkg másla
  • 8 dkg mletého cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 16 dkg polohrubé mouky

Postup

Z mírně teplého mléka, cukru a kvasnic zaděláme kvásek. Do mouky přidáme sůl, žloutek, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme nakynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na kousky. Plníme nádivkou a zabalíme. Položíme na plech. Rozmáčkneme a vyplníme povidly s rumem. Okraje potřeme vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě do růžova 10-15 minut. Po opečení pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme