Holandská omáčka

26. února 2011·Jídlo a pití·Redakce

Žloutky smícháme s redukcí a vývarem, vše dohromady ušleháme na vodní lázni do husté pěny.

Potřebné suroviny:

4 žloutky

200ml přepuštěného másla

2 polévkové lžíce chřestového vývaru

3 polévkové lžíce redukce (bílé víno, celý pepř, bobkový list, šalotka)

sůl

kajenský pepř

čerstvé bylinky (pažitka, petrželka)

 

Postup přípravy:

Žloutky smícháme s redukcí a vývarem, vše dohromady ušleháme na vodní lázni do husté pěny. Poté pomalu přidáváme přepuštěné máslo do potřebné konzistence. Ochutíme a podáváme.

 

 

 

Poslechněte si celý pořad na téma "Vejce".

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme