Vyhledávání
Houbové cannelloni
Okapanou ricottu promíchejte v míse s vejci a 75 g parmazánu, osolte a okořeňte a nechte stranou.
Potřebné suroviny:
500 g ricotty, odkapané
2 vejce, lehce prošlehaná
100 g parmazánu, najemno nastrouhaného
60 ml extra panenského olivového oleje
4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
3 jarní cibulky (jen bílá část), najemno nakrájené
550 g čerstvých hub, nakrájených na plátky
6 lístků šalvěje, najemno nasekaných
tymián podle chuti (čerstvý či sušený)
400 g cannelloni
Na bešamelovou omáčku:
100 g másla
50 g hladké mouky
550 ml mléka
20 g parmazánu, najemno nastrouhaného
špetka muškátového oříšku
sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
Postup přípravy:
Okapanou ricottu promíchejte v míse s vejci a 75 g parmazánu, osolte a okořeňte a nechte stranou.
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte na střední teplotu olej. Přidejte česnek a cibulku a 2 až 3 minuty smažte, až začne měknout. Vsypte houby a bylinky a za stálého promíchávání smažte asi 8 až 10 minut, až houby zkřehnou (pokud je to nutné, můžete přilít asi 100 až 200 ml vody, aby se houby nepřipalovaly). Osolte a okořeňte a dejte stranou.
Na bešamel rozpusťte v kastrolu máslo, až začne pěnit. Přidejte mouku a 2 až 3 minuty smažte. Za stálého míchání přilijte mléko a povařte ještě 2 až 3 minuty. Sundejte ze sporáku a přidejte parmazán. Osolte a okořeňte pepřem a oříškem a nechte stranou.
Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny. Sceďte je. Ricottu dejte do cukrářského sáčku a plňte jí vždy od prostředka cannelloni, které klaďte do máslem vymazané zapékací formy. Pokryjte je vrstvou hub, přelijte bešamelem a posypte zbylým sýrem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30 až 40 minut, až povrch krásně zezlátne. Podávejte se zeleným salátem.