Houbové cannelloni

2. října 2010·Jídlo a pití·Redakce

Okapanou ricottu promíchejte v míse s vejci a 75 g parmazánu, osolte a okořeňte a nechte stranou.

Potřebné suroviny:

500 g ricotty, odkapané

2 vejce, lehce prošlehaná

100 g parmazánu, najemno nastrouhaného

60 ml extra panenského olivového oleje

4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky

3 jarní cibulky (jen bílá část), najemno nakrájené

550 g čerstvých hub, nakrájených na plátky

6 lístků šalvěje, najemno nasekaných

tymián podle chuti (čerstvý či sušený)

400 g cannelloni

Na bešamelovou omáčku:

100 g másla

50 g hladké mouky

550 ml mléka

20 g parmazánu, najemno nastrouhaného

špetka muškátového oříšku

sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

 

Postup přípravy:

Okapanou ricottu promíchejte v míse s vejci a 75 g parmazánu, osolte a okořeňte a nechte stranou.

Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte na střední teplotu olej. Přidejte česnek a cibulku a 2 až 3 minuty smažte, až začne měknout. Vsypte houby a bylinky a za stálého promíchávání smažte asi 8 až 10 minut, až houby zkřehnou (pokud je to nutné, můžete přilít asi 100 až 200 ml vody, aby se houby nepřipalovaly). Osolte a okořeňte a dejte stranou.

Na bešamel rozpusťte v kastrolu máslo, až začne pěnit. Přidejte mouku a 2 až 3 minuty smažte. Za stálého míchání přilijte mléko a povařte ještě 2 až 3 minuty. Sundejte ze sporáku a přidejte parmazán. Osolte a okořeňte pepřem a oříškem a nechte stranou.

Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny. Sceďte je. Ricottu dejte do cukrářského sáčku a plňte jí vždy od prostředka cannelloni, které klaďte do máslem vymazané zapékací formy. Pokryjte je vrstvou hub, přelijte bešamelem a posypte zbylým sýrem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30 až 40 minut, až povrch krásně zezlátne. Podávejte se zeleným salátem.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme