Vyhledávání
HOUBOVÝ GULÁŠ (na 4 porce)
Gulášek z hub spraví chuť!
Suroviny:
1 velká cibule
rostlinný olej na smažení
500 g libového vepřového masa bez kosti (kýta, plec)
500 g čerstvých hub
300 ml masového vývaru
200 ml 30% smetany
2 ks bobkového listu
Majoránka
3 čajové lžičky Podravky gulášové koření
Sůl
čerstvě mletý pepř
2 čajové lžičky másla
Lagris knedlíky s burizony
Příprava:
oloupeme cibuli, nakrájíme najemno a smažíme na rozpáleném oleji, až zesklovatí. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a zprudka restujeme ze všech stran. Vedle na pánvi na oleji orestujeme a krátce podusíme houby nakrájené na plátky. Podušené houby přidáme k masu, zalijeme vývarem a smetanou a vaříme společně s bobkovým listem cca 45 minut. Podle chuti okořeníme majoránkou, Podravkou gulášové koření, solí a pepřem. Před podáváním do guláše vmícháme máslo pro zjemnění chuti. Servírujeme s Lagris knedlíky s burizony připravenými podle návodu.