HOUBOVÝ GULÁŠ (na 4 porce)

9. června 2011·Jídlo a pití·Redakce

Gulášek z hub spraví chuť!

Suroviny:

1 velká cibule

rostlinný olej na smažení

500 g libového vepřového masa bez kosti (kýta, plec)

500 g čerstvých hub

300 ml masového vývaru

200 ml 30% smetany

2 ks bobkového listu

Majoránka

3 čajové lžičky Podravky gulášové koření

Sůl

čerstvě mletý pepř

2 čajové lžičky másla

Lagris knedlíky s burizony

Příprava:

oloupeme cibuli, nakrájíme najemno a smažíme na rozpáleném oleji, až zesklovatí. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a zprudka restujeme ze všech stran. Vedle na pánvi na oleji orestujeme a krátce podusíme houby nakrájené na plátky. Podušené houby přidáme k masu, zalijeme vývarem a smetanou a vaříme společně s bobkovým listem cca 45 minut. Podle chuti okořeníme majoránkou, Podravkou gulášové koření, solí a pepřem. Před podáváním do guláše vmícháme máslo pro zjemnění chuti. Servírujeme s Lagris knedlíky s burizony připravenými podle návodu.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme