Houbový krém

30. října 2010·Jídlo a pití·Redakce

Do dobrého kuřecího vývaru přidáme sušené houby,kořenovou zeleninu,cibuli,česnek a divoké koření,ve kterém bude převládat nové koření a bobkový list.

Potřebné suroviny:

50 g sušných hříbků

100 g kořenové zeleniny MIX

100 g cibule

30 g česneku

50 g másla

10 g hladké mouky

200 ml smetany

50 ml cremme fresh

300 ml kuřecího vývaru

svazek rozmarýn

divoké koření

sůl

 

Postup přípravy:

Do dobrého kuřecího vývaru přidáme sušené houby, kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a divoké koření, ve kterém bude převládat nové koření a bobkový list. K tomu ještě přidáme svazeček rozmarýnu. Necháme vařit alespoň 2 hodiny, aby byl vývar z hub co nejsilnější. Potom vývar zahustíme máslovou jíškou a prováříme alespoň 25 min. Nakonec polévku přecedíme a zjemníme čerstvou smetanou. Podle chuti dosolíme, vymixujeme s máslem a + cemme fresh a přes jemný cedník přecedíme.

Podáváme s ragů, které si připravíme z hříbků, šalotky, česneku, rozmarýmu a concasse a velkolisté petrželky. Polévku mixujeme při podávání do pěny. Podáváme s opečeným chlebem nebo bagetou opečenou na bylinkovém másle.

 

Celý pořad si můžete poslechnout ZDE.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme