Vyhledávání
Houbový krém
Do dobrého kuřecího vývaru přidáme sušené houby,kořenovou zeleninu,cibuli,česnek a divoké koření,ve kterém bude převládat nové koření a bobkový list.
Potřebné suroviny:
50 g sušných hříbků
100 g kořenové zeleniny MIX
100 g cibule
30 g česneku
50 g másla
10 g hladké mouky
200 ml smetany
50 ml cremme fresh
300 ml kuřecího vývaru
svazek rozmarýn
divoké koření
sůl
Postup přípravy:
Do dobrého kuřecího vývaru přidáme sušené houby, kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a divoké koření, ve kterém bude převládat nové koření a bobkový list. K tomu ještě přidáme svazeček rozmarýnu. Necháme vařit alespoň 2 hodiny, aby byl vývar z hub co nejsilnější. Potom vývar zahustíme máslovou jíškou a prováříme alespoň 25 min. Nakonec polévku přecedíme a zjemníme čerstvou smetanou. Podle chuti dosolíme, vymixujeme s máslem a + cemme fresh a přes jemný cedník přecedíme.
Podáváme s ragů, které si připravíme z hříbků, šalotky, česneku, rozmarýmu a concasse a velkolisté petrželky. Polévku mixujeme při podávání do pěny. Podáváme s opečeným chlebem nebo bagetou opečenou na bylinkovém másle.