Hovězí roláda

31. října 2014·Jídlo a pití·Redakce

Maso sbalíme do rolády a obalíme provázkem. Roládu opečeme na oleji ze všech stran, až se maso zatáhne.

Ingredience

  • 1 kg zadního hovězího masa
  • 2 lžíce hořčice
  • 200 g špeku
  • 3 cibule
  • provázek
  • olej
  • 10 ks celého pepře
  • 8 ks nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 mrkev
  • 2 plátky celeru
  • 1 petržel
  • voda
  • 2 lžíce másla a 3 lžíce hladké mouky na jíšku 50 g slaniny
  • 5 nakládaných okurek
  • 2 lžíce láku z okurek
  • sůl, pepř

Postup

Maso rozřízneme tak, aby vznikl co největší plát. Naklepeme ho, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí, pokryjeme ho plátky špeku a kouskami 1 cibule.
Maso sbalíme do rolády a obalíme provázkem. Roládu opečeme na oleji ze všech stran, až se maso zatáhne.

Omáčka

Na oleji orestujeme 2 cibule nakrájené najemno, až zhnědnou. Přihodíme nové koření, celý pepř, bobkový list, petržel a celer. Promícháme, zalijeme 750 ml vroucí vody, minutu povaříme a nalijeme na maso v pekáči.
Dáme péct na 200°C na 1,5 hod. Poté maso vyjmeme a zbavíme ho provázku.
Z rozehřátého másla a hladké mouky si připravíme jíšku, kterou nalijeme do výpeku a necháme povařit.
Slaninu a okurky nakrájíme na drobné kousky a opečeme na suché pánvi.
Omáčku propasírujeme, přidáme do ní opečenou slaninu s okurkami a zalijeme lákem z okurek.
Roládu nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.

Příloha brambory nebo rýže. 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme