Vyhledávání
Hovězí roláda
Maso sbalíme do rolády a obalíme provázkem. Roládu opečeme na oleji ze všech stran, až se maso zatáhne.
Ingredience
- 1 kg zadního hovězího masa
- 2 lžíce hořčice
- 200 g špeku
- 3 cibule
- provázek
- olej
- 10 ks celého pepře
- 8 ks nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 mrkev
- 2 plátky celeru
- 1 petržel
- voda
- 2 lžíce másla a 3 lžíce hladké mouky na jíšku 50 g slaniny
- 5 nakládaných okurek
- 2 lžíce láku z okurek
- sůl, pepř
Postup
Maso rozřízneme tak, aby vznikl co největší plát. Naklepeme ho, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí, pokryjeme ho plátky špeku a kouskami 1 cibule.
Maso sbalíme do rolády a obalíme provázkem. Roládu opečeme na oleji ze všech stran, až se maso zatáhne.
Omáčka
Na oleji orestujeme 2 cibule nakrájené najemno, až zhnědnou. Přihodíme nové koření, celý pepř, bobkový list, petržel a celer. Promícháme, zalijeme 750 ml vroucí vody, minutu povaříme a nalijeme na maso v pekáči.
Dáme péct na 200°C na 1,5 hod. Poté maso vyjmeme a zbavíme ho provázku.
Z rozehřátého másla a hladké mouky si připravíme jíšku, kterou nalijeme do výpeku a necháme povařit.
Slaninu a okurky nakrájíme na drobné kousky a opečeme na suché pánvi.
Omáčku propasírujeme, přidáme do ní opečenou slaninu s okurkami a zalijeme lákem z okurek.
Roládu nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou.