Hovězí rolády

12. října 2013·Jídlo a pití·Redakce

Zatočte si do masíčka to nejlepší

600 g hovězího zadního nebo roštěnek

sůl

pepř

4 plátky anglické slaniny

4 lžíce plnotučné hořčice

100 g slaniny

100 g libové klobásy

1 vařené vejce

1 cibule

2 nakládané kyselé okurky

1 cibule

Omáčka:

10 kuliček černého pepře a nového koření

3 bobkové listy

3 cibule

2 lžíce sádla

2 lžíce másla

2 lžíce hl. mouky

lák z okurek

hořčice

Maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, na okraji nasekneme, osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme hořčicí, položíme na něj plátek anglické slaniny a kus klobásy, čtvrtku vajíčka, plátek cibule a půl malé okurky. Plátky zabalíme, po stranách zaklapneme a v dlaních pořádně zatočíme. Pokládáme na vymazaný pekáč krajní stranou těsně k sobě, tak se nám nerozmotají a není zapotřebí je smotávat nití. Dáme  do  trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na 20 minut. Potom podlijeme, přiklopíme a dusíme za občasného přelévání doměkka dalších 20 minut.

Mezitím na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a zaprášíme moukou, až vznikne cibulová jíška. Zalijeme vodou nebo vývarem a necháme povařit. Dochutíme solí, lákem z okurek a hořčicí. Rolády  vyjmeme z trouby. Cibulovou omáčku přecedíme na rolády, zamícháme a necháme táhnout 20 minut. Na pánvi si opečeme na kostičky nakrájený špek a po vysmahnutí dáme do omáčky s roládami. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme