Vyhledávání
Hovězí rolády
Zatočte si do masíčka to nejlepší
600 g hovězího zadního nebo roštěnek
sůl
pepř
4 plátky anglické slaniny
4 lžíce plnotučné hořčice
100 g slaniny
100 g libové klobásy
1 vařené vejce
1 cibule
2 nakládané kyselé okurky
1 cibule
Omáčka:
10 kuliček černého pepře a nového koření
3 bobkové listy
3 cibule
2 lžíce sádla
2 lžíce másla
2 lžíce hl. mouky
lák z okurek
hořčice
Maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, na okraji nasekneme, osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme hořčicí, položíme na něj plátek anglické slaniny a kus klobásy, čtvrtku vajíčka, plátek cibule a půl malé okurky. Plátky zabalíme, po stranách zaklapneme a v dlaních pořádně zatočíme. Pokládáme na vymazaný pekáč krajní stranou těsně k sobě, tak se nám nerozmotají a není zapotřebí je smotávat nití. Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na 20 minut. Potom podlijeme, přiklopíme a dusíme za občasného přelévání doměkka dalších 20 minut.
Mezitím na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a zaprášíme moukou, až vznikne cibulová jíška. Zalijeme vodou nebo vývarem a necháme povařit. Dochutíme solí, lákem z okurek a hořčicí. Rolády vyjmeme z trouby. Cibulovou omáčku přecedíme na rolády, zamícháme a necháme táhnout 20 minut. Na pánvi si opečeme na kostičky nakrájený špek a po vysmahnutí dáme do omáčky s roládami. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.