Hruškový koláč se sněhovou čepicí

10. listopadu 2013·Jídlo a pití·Redakce

Sladká tečka za víkendem

4 hrušky
250 g másla
250 g cukru
250 g hladké mouky
2 vejce
4 žloutky
1 prášek do pečiva
2 vanilkové cukry
tuk na vymazání formy

Ingredience na sněhovou čepici:
200 g cukru
4 bílky

Rozpuštěné máslo smícháme s cukrem a moukou, přidáme vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Rozetřeme do vymazané formy a posypeme krájeným ovocem. Dáme do trouby na 30 minut na 200°C. Mezitím vyšleháme sníh s cukrem. Po 30ti minutách koláč vytáhneme, potřeme pěnou a dáme ještě na 10 minut do trouby na 200°C.

PEČENÁ JABLKA PLNĚNÁ OŘECHY

4 jablka
1 lžíce skořice
100 g másla
100 g cukru
50 g mletých ořechů, pár kousků drcených

Jablka oloupeme a zbavíme jadřince. V misce smícháme skořici, cukr a ořechy. V rendlíku rozpustíme máslo, jablka v něm namočíme a v připravené směsi obalíme. Přendáme do zapékací misky.
Do másla přidáme zbytek směsi a smícháme společně s drcenými ořechy. Směs nalijeme do otvorů po jadřincích, zbytek okolo. Podlijeme vodou a pečeme v troubě 45 minut na 180°C.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme