Jarní pomazánky

26. března 2011·Jídlo a pití·Redakce

Pomazánky můžete používat jednotlivě na nejrůznější druhy chleba a pečiva, a můžete je také vzájemně kombinovat.

Postup přípravy:

MRKVOVÁ

Smíchejte:

  • 250 g tvarohu
  • 2 mladé mrkve, najemno nastrouhané
  • 50 g čedaru, strouhaného
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 svazku pažitky, sekané
  • sůl a pepř na dochucení

ŠPENÁTOVÁ S PLÍSŇOVÝM SÝREM

Smíchejte:

  • 250 g tvarohu
  • 2 mladé mrkve
  • 50 g čedaru, strouhaného
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 svazku pažitky, najemno nasekané
  • sůl a pepř na dochucení

 

KEDLUBNOVO-ŘEDKVIČKOVÁ

Smíchejte:

  • 250 g tvarohu
  • 2 mladé kedlubny, nastrouhané
  • 1 svazek ředkviček, nastrouhaných
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • sůl a pepř na dochucení
  • zelená petrželka podle chuti

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme