Jemný tatarský biftek

5. února 2011·Jídlo a pití·Redakce

Sezamová a piniová semínka restujte nasucho, každá zvlášť na pánvičce s nepřilnavým povrchem, 1 až 2 minuty.

Potřebné suroviny:

1 lžíce sezamových semínek

1 lžíce piniových jadérek

500 g hovězí svíčkové, najemno nasekané

4 žloutky k podávání

1 japonská hruška nashi

1 malá okurka a 2 jarní cibulky, vše pokrájené na tenké nudličky

Na sójový dresink:

60 ml sójové omáčky

2 lžíce jablečné šťávy (nejlépe v biokvalitě)

1 lžíce rýžového vína

2 lžičky sezamového oleje

1 stroužek česneku, najemno nasekaný

špetka cukru

2 lžičky chilli

 

Postup přípravy:

Sezamová a piniová semínka restujte nasucho, každá zvlášť na pánvičce s nepřilnavým povrchem, 1 až 2 minuty. Nechte stranou.

Na sójový dresink spolu promíchejte všechny uvedené suroviny. Maso promíchejte s dresinkem a rozdělte je na jednotlivé talíře. Doprostřed dejte žloutek, ozdobte nudličkami hrušky, okurky a cibulky a posypte orestovanými semínky.

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme