Vyhledávání
KARAMELIZOVANÁ KUŘECÍ PRSA V POMERANČOVÉ OMÁČCE (na 4 porce)
Když kuře potká hrušku, je z toho velká dobrota!
Suroviny:
4 kuřecí prsní řízky
rostlinný olej na marinování a smažení
2 polévkové lžíce Podravky Natura křupavé kuře
80 g másla
200 g hrušek
50 ml octa balsamico
300 ml pomerančového džusu
1 malá chilli paprička
½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 čajová lžička bramborového škrobu
600 g čerstvé nebo mražené brokolice
zakysaná smetana
česnek, sůl, čerstvě mletý pepř
Připrava:
Kuřecí řízky omyjeme, očistíme a osušíme. Rostlinný olej smícháme s Podravkou Natura křupavé kuře a ve vzniklé směsi maso minimálně hodinu marinujeme. Pak řízky zprudka osmahneme na pánvi z obou stran. Přidáme máslo, na kostičky nakrájené hrušky a dál smažíme cca 4 minuty. Nakonec přidáme balsamicový ocet. Maso a hrušky vyjmeme a odložíme stranou. Do omáčky přilijeme pomerančový džus a za stálého míchání vaříme, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu původního objemu. Dochutíme nasekanou chilli papričkou a strouhaným zázvorem. Nakonec ve dvou polévkových lžících vody rozmícháme škrob, přidáme do omáčky a stálého míchání krátce provaříme. Do omáčky vložíme zpět kuřecí řízky spolu s hruškami a servírujeme s brokolicí uvařenou v páře. Brokolici můžeme přelít dressingem ze zakysané smetany a česneku, který dochutíme špetkou soli a pepře.