KARAMELIZOVANÁ KUŘECÍ PRSA V POMERANČOVÉ OMÁČCE (na 4 porce)

16. června 2011·Jídlo a pití·Redakce

Když kuře potká hrušku, je z toho velká dobrota!

Suroviny:

4 kuřecí prsní řízky

rostlinný olej na marinování a smažení

2 polévkové lžíce Podravky Natura křupavé kuře

80 g másla

200 g hrušek

50 ml octa balsamico

300 ml pomerančového džusu

1 malá chilli paprička

 ½ lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru

1 čajová lžička bramborového škrobu

600 g čerstvé nebo mražené brokolice

zakysaná smetana

 česnek, sůl, čerstvě mletý pepř

Připrava:

Kuřecí řízky omyjeme, očistíme a osušíme. Rostlinný olej smícháme s Podravkou Natura křupavé kuře a ve vzniklé směsi maso minimálně hodinu marinujeme. Pak řízky zprudka osmahneme na pánvi z obou stran. Přidáme máslo, na kostičky nakrájené hrušky a dál smažíme cca 4 minuty. Nakonec přidáme balsamicový ocet. Maso a hrušky vyjmeme a odložíme stranou. Do omáčky přilijeme pomerančový džus a za stálého míchání vaříme, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu původního objemu. Dochutíme nasekanou chilli papričkou a strouhaným zázvorem. Nakonec ve dvou polévkových lžících vody rozmícháme škrob, přidáme do omáčky a stálého míchání krátce provaříme. Do omáčky vložíme zpět kuřecí řízky spolu s hruškami a servírujeme s brokolicí uvařenou v páře. Brokolici můžeme přelít dressingem ze zakysané smetany a česneku, který dochutíme špetkou soli a pepře.  

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme