Vyhledávání
Karamelové řezy s kokosem a čokoládou
Troubu předehřejte na 180 °C.
Potřebné suroviny:
150 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
80 g strouhaného kokosu
220 g přírodního krupicového cukru
125 g rozpuštěného másla
Na náplň:
400 g slazeného kondenzovaného mléka
30 g másla
2 lžíce cukrového sirupu
Na polevu:
125 g tmavé čokolády
60 g rostlinného tuku
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech o rozměrech 20 x 30 cm lehce vymažte a vyložte pečicím papírem. Mouku prosejte s práškem do pečiva a promíchejte s kokosem, cukrem a máslem. Přesuňte těsto na plech a uhlaďte. Pečte 10 až 15 minut dozlatova.
Přísady na náplň spolu prohřejte v kastrůlku na mírném plameni za stálého míchání, aby nedošlo k varu, 10 až 15 minut, až směs začne karamelizovat. Teplou nalijte na horký těstový základ a pečte ještě 10 minut. Pak nechte vychladnout.
Rozehřejte přísady na polevu ve vodní lázni, umíchejte dohladka a upečený dezert směsí pěkně potřete. Nechte při pokojové teplotě ztuhnout, nakrájejte na řezy a noste na stůl.