Karamelové řezy s kokosem a čokoládou

19. února 2011·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Potřebné suroviny:

150 g hladké mouky

1/2 lžičky prášku do pečiva

80 g strouhaného kokosu

220 g přírodního krupicového cukru

125 g rozpuštěného másla

Na náplň:

400 g slazeného kondenzovaného mléka

30 g másla

2 lžíce cukrového sirupu

Na polevu:

125 g tmavé čokolády

60 g rostlinného tuku

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech o rozměrech 20 x 30 cm lehce vymažte a vyložte pečicím papírem. Mouku prosejte s práškem do pečiva a promíchejte s kokosem, cukrem a máslem. Přesuňte těsto na plech a uhlaďte. Pečte 10 až 15 minut dozlatova.

Přísady na náplň spolu prohřejte v kastrůlku na mírném plameni za stálého míchání, aby nedošlo k varu, 10 až 15 minut, až směs začne karamelizovat. Teplou nalijte na horký těstový základ a pečte ještě 10 minut. Pak nechte vychladnout.

Rozehřejte přísady na polevu ve vodní lázni, umíchejte dohladka a upečený dezert směsí pěkně potřete. Nechte při pokojové teplotě ztuhnout, nakrájejte na řezy a noste na stůl.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme