Vyhledávání
Kedlubny zapečené s kuřecími prsíčky
Do pekáčku přidáme listy z kedlubny, petrželku a zalijeme omáčkou, nakonec posypeme šunkou.
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- 4 kedlubny
- 4 brambory
- 150 g šunky
- 250 g zakysané smetany
- 2 žloutky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- muškátový oříšek
- petrželka
- sůl, pepř
Postup
Oloupané brambory a kedlubny nakrájíme na plátky a dáme na 5 minut vařit do slané vody.
Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Předvařenou zeleninu přendáme do vymazaného pekáčku. Vývar si ponecháme a dále vaříme .
Na pánvi na másle orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, lehce osolíme. Maso vyndáme též do pekáče.
Na pánev přidáme kousek másla, přidáme 2 lžíce hl. mouky a promícháme. Utvořenou jíšku nalijeme do vývaru ze zeleniny, necháme provařit do zhoustnutí. Přidáme muškát a žloutky rozmíchané ve smetaně a promícháme .
Do pekáčku přidáme listy z kedlubny, petrželku a zalijeme omáčkou, nakonec posypeme šunkou . Kdo chce, může posypat strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby při teplotě 200 °C na 20 minut.