Kedlubny zapečené s kuřecími prsíčky

29. října 2014·Jídlo a pití·Redakce

Do pekáčku přidáme listy z kedlubny, petrželku a zalijeme omáčkou, nakonec posypeme šunkou.

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 4 kedlubny
  • 4 brambory
  • 150 g šunky
  • 250 g zakysané smetany
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup

Oloupané brambory a kedlubny nakrájíme na plátky a dáme na 5 minut vařit do slané vody.
Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Předvařenou zeleninu přendáme do vymazaného pekáčku. Vývar  si ponecháme a dále vaříme .

Na pánvi na másle orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, lehce osolíme. Maso vyndáme též do pekáče.
Na pánev přidáme kousek másla, přidáme 2 lžíce hl. mouky a promícháme. Utvořenou jíšku nalijeme do vývaru ze zeleniny, necháme provařit do zhoustnutí.  Přidáme muškát a žloutky rozmíchané ve smetaně a promícháme .
Do pekáčku přidáme listy z kedlubny, petrželku a zalijeme omáčkou, nakonec posypeme šunkou . Kdo chce, může posypat strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby při teplotě 200 °C na 20 minut.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme