Kološvarské zelí

5. října 2013·Jídlo a pití·Redakce

Použijte, stejně jako my, výborný Madeland od Madety

200 g plecka
2 lžíce husího sádla
1 středně velká cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžičky rajského protlaku
1 rajče
pasta z červené papriky
2 stroužky česneku
sůl

100 g anglické slaniny
1 kg kyselého zelí
100 g rýže
papriková klobása
3 krkovice nebo kotlety
1 zakysaná smetana

150 g sýru madeta
sůl

Nejdříve si na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, česnek a maso nakrájené na malé kousky. Přidáme rajský protlak, nakrájené rajče, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Naložené zelí udusíme se slaninou do poloměkka, přidáme předvařenou rýži, hotovou masovou směs, zakysanou smetanu a vše promícháme. Polovinou směsi naplníme zapékací misku, poklademe kolečky klobásy, přidáme druhou polovinu směsi a navrch naklepané a osolené,  rychle opečené vepřové krkovice nebo kotlety.

Pečeme přikryté asi 25 minut v troubě na zhruba 200 stupňů, poté vyjmeme, ozdobíme zakysanou smetanou, sýrem madeta a ještě asi na 20 minut vrátíme do trouby a zapékáme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme