Vyhledávání
Kološvarské zelí
Použijte, stejně jako my, výborný Madeland od Madety
200 g plecka
2 lžíce husího sádla
1 středně velká cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžičky rajského protlaku
1 rajče
pasta z červené papriky
2 stroužky česneku
sůl
100 g anglické slaniny
1 kg kyselého zelí
100 g rýže
papriková klobása
3 krkovice nebo kotlety
1 zakysaná smetana
150 g sýru madeta
sůl
Nejdříve si na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, česnek a maso nakrájené na malé kousky. Přidáme rajský protlak, nakrájené rajče, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Naložené zelí udusíme se slaninou do poloměkka, přidáme předvařenou rýži, hotovou masovou směs, zakysanou smetanu a vše promícháme. Polovinou směsi naplníme zapékací misku, poklademe kolečky klobásy, přidáme druhou polovinu směsi a navrch naklepané a osolené, rychle opečené vepřové krkovice nebo kotlety.
Pečeme přikryté asi 25 minut v troubě na zhruba 200 stupňů, poté vyjmeme, ozdobíme zakysanou smetanou, sýrem madeta a ještě asi na 20 minut vrátíme do trouby a zapékáme.