Korejský eintopf

29. ledna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Asi tři až pět dnů předem si připravte kimči.

Potřebné suroviny:

2 lžíce rostlinného oleje

650 g vepřového ramínka, nakrájeného na 3 kusy

1 cibule, nahrubo nasekaná

2 stroužky česneku, najemno posekané

400 g konzervovaných rajčat

600 g kuchyňsky upravených kalamár, nakrájených na kroužky

400 g tofu, pokrájeného na kostky

2 jarní cibulky, pokrájené na nudličky

dušená rýže k podávání

mladé česnekové výhonky (není nutné)

Na kimči:
900 g čínského zelí, nakrájeného na nudličky

asi 1 a 1/2 cm zázvoru, najemno nastrouhaného

1 stroužek česneku, jemně nasekaný

1/2 svazku česnekových výhonků nebo pažitky

2 lžičky vločkové soli

30 g chilli vloček

Na vývar:

1 kg vepřových kostí

200 g slaniny nebo kost od šunky

 

Postup přípravy:

Asi tři až pět dnů předem si připravte kimči. Všechny suroviny na jeho přípravu důkladně promíchejte, přemístěte do uzavíratelné nádoby a nechte v chladu, až vykvasí.

Vepřový vývar připravte následovně. Troubu předehřejte na 180 °C. Vepřové kosti dejte do pekáče a 20 až 30 minut je pečte. Přemístěte do hrnce, přidejte slaninu, zalijte vodou, přiveďte k varu a středním varem nechte táhnout asi 2 až 3 hodiny. Sceďte a nechte vychladnout. Poté odstraňte tuk.

Ve velkém hrnci rozpalte olej a 3 až 5 minut na něm smažte maso dozlatova. Vyjměte je a nechte stranou. Do tuku vložte cibuli a česnek a 5 až 10 minut je smažte, až zkřehnou. Přidejte 500 g kimči a litr vývaru, nakládaná rajčata a vepřové maso a nechte probublávat 20 až 25 minut, až maso zkřehne. Nyní přidejte kalamáry a tofu a vařte 2 až 4 minuty, aby se suroviny prohřály.Nakonec přidejte jarní cibulku a vše dochuťte. Podávejte posypané česnekovými výhonky nebo pažitkou a s dušenou rýží.

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme