Vyhledávání
Korejský eintopf
Asi tři až pět dnů předem si připravte kimči.
Potřebné suroviny:
2 lžíce rostlinného oleje
650 g vepřového ramínka, nakrájeného na 3 kusy
1 cibule, nahrubo nasekaná
2 stroužky česneku, najemno posekané
400 g konzervovaných rajčat
600 g kuchyňsky upravených kalamár, nakrájených na kroužky
400 g tofu, pokrájeného na kostky
2 jarní cibulky, pokrájené na nudličky
dušená rýže k podávání
mladé česnekové výhonky (není nutné)
Na kimči:
900 g čínského zelí, nakrájeného na nudličky
asi 1 a 1/2 cm zázvoru, najemno nastrouhaného
1 stroužek česneku, jemně nasekaný
1/2 svazku česnekových výhonků nebo pažitky
2 lžičky vločkové soli
30 g chilli vloček
Na vývar:
1 kg vepřových kostí
200 g slaniny nebo kost od šunky
Postup přípravy:
Asi tři až pět dnů předem si připravte kimči. Všechny suroviny na jeho přípravu důkladně promíchejte, přemístěte do uzavíratelné nádoby a nechte v chladu, až vykvasí.
Vepřový vývar připravte následovně. Troubu předehřejte na 180 °C. Vepřové kosti dejte do pekáče a 20 až 30 minut je pečte. Přemístěte do hrnce, přidejte slaninu, zalijte vodou, přiveďte k varu a středním varem nechte táhnout asi 2 až 3 hodiny. Sceďte a nechte vychladnout. Poté odstraňte tuk.
Ve velkém hrnci rozpalte olej a 3 až 5 minut na něm smažte maso dozlatova. Vyjměte je a nechte stranou. Do tuku vložte cibuli a česnek a 5 až 10 minut je smažte, až zkřehnou. Přidejte 500 g kimči a litr vývaru, nakládaná rajčata a vepřové maso a nechte probublávat 20 až 25 minut, až maso zkřehne. Nyní přidejte kalamáry a tofu a vařte 2 až 4 minuty, aby se suroviny prohřály.Nakonec přidejte jarní cibulku a vše dochuťte. Podávejte posypané česnekovými výhonky nebo pažitkou a s dušenou rýží.