Krémová polévka se zázvorem a kešú

16. října 2010·Jídlo a pití·Redakce

V hrnci nechte rozpustit máslo s olejem.

Potřebné suroviny:

1 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

2 pórky, nakrájené nadrobno

1,5 cm kousek zázvoru, nastrouhaného

1 červená chilli paprička, nasekaná

4 stroužky česneku

500 g sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na plátky

1 l zeleninového vývaru (i z kostky)

400 ml konzervovaného kokosového mléka

hrst čerstvého koriandru, nasekaného nadrobno

100 g kešú oříšků

2 lžíce sójové omáčky

sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

 

Postup přípravy:

V hrnci nechte rozpustit máslo s olejem. Asi minutu smažte pórek, zázvor, chilli papričku a česnek. Poté přidejte sladké brambory a vývar. Nechte zvolna vařit, až brambory změknou. Vmíchejte kokosové mléko a koriandr a rozmixujte na krém. Kešú oříšky zakapejte sójovou omáčkou a v troubě opékejte 15 minut při 180 °C. Polévku osolte, opepřete a podávejte s opečenými oříšky.

• Tip: Namísto s oříšky můžete polévku podávat s opečenými kostičkami pečiva.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme