Vyhledávání
Zavřít
Krevetový salát s křenovým máslem
Brokolici a krevety vařte v páře 5 až 8 minut.
Potřebné suroviny:
- 400 g brokolice, rozdělené na drobné růžičky
- 4 krevety, vyloupané
- 150 g másla
- 1 lžička pasty wasabi
- 4 lžíce balzamikového octa
- 100 g angreštu, kompotovaného, slitého, nebo kuličky mochyně
- 1 lžíce medu
- sůl podle chuti
- 2 avokáda, oloupaná a nakrájená na plátky
- lístky bazalky
Postup přípravy:
Brokolici a krevety vařte v páře 5 až 8 minut.
Máslo vložte na malou pánev a nad středním ohněm ho rozpusťte. Přidejte pastu wasabi, ocet, mochyni nebo angrešt a med. Zvyšte teplotu a 2 minuty povařte. Osolte podle chuti.
Na talíře rozdělte brokolici, zalijte omáčkou a navrch rozložte krevety, avokádo, lístky bazalky a ozdobte mochyní či angreštem.