Krevetový salát s křenovým máslem

23. dubna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Brokolici a krevety vařte v páře 5 až 8 minut.

Potřebné suroviny:

  • 400 g brokolice, rozdělené na drobné růžičky
  • 4 krevety, vyloupané
  • 150 g másla
  • 1 lžička pasty wasabi
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 100 g angreštu, kompotovaného, slitého, nebo kuličky mochyně
  • 1 lžíce medu
  • sůl podle chuti
  • 2 avokáda, oloupaná a nakrájená na plátky
  • lístky bazalky

 

Postup přípravy:

Brokolici a krevety vařte v páře 5 až 8 minut.

Máslo vložte na malou pánev a nad středním ohněm ho rozpusťte. Přidejte pastu wasabi, ocet, mochyni nebo angrešt a med. Zvyšte teplotu a 2 minuty povařte. Osolte podle chuti.

Na talíře rozdělte brokolici, zalijte omáčkou a navrch rozložte krevety, avokádo, lístky bazalky a ozdobte mochyní či angreštem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme