Krimi záhada: Nejlepší šéfkuchař na světě byl nalezen mrtvý!

1. února 2016·Jídlo a pití·Redakce

V prosinci byla jeho restaurace vyhlášena nejlepší na světě, ale užil si slávu pouze měsíc. V neděli byl francouzsko-švýcarský šéfkuchař Benoit Violier nalezen mrtvý ve svém bytě!

Restaurant de l’Hotel de Ville, který má tři michelinské hvězdičky, byl korunován nejlepším podnikem na světě v žebříčku La Liste, který sestavil pořadí 1000 restaurací ve 48 zemích. Vedl ho jako šéfkuchař 44letý Violier, jehož mrtvé tělo našla policie v neděli v jeho bytě. Policie prohlásila, že se Violier zřejmě zastřelil, nicméně vyšetřování stále probíhá. Violier se měl dnes v Paříži zúčastnit zveřejnění nového vydání michelinského gastronomického průvodce.

Jakkoli se o příčině jeho sebevraždy dá zatím pouze spekulovat, analytici připomínají tlak, jakému prestižní šéfkuchaři čelí. V roce 2003 spáchal sebevraždu brilantní francouzský kuchař Bertrand Loiseau, který se zastřelil ranou z lovecké zbraně do úst. Tehdy se rozproudila debata o roli gastronomických průvodců a kulinárních kritiků. Dvaapadesátiletý Loiseau se údajně děsil možnosti pohoršit si v hodnocení prestižních gastronomických publikací.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme