Krůtí karbanátkové variace

1. září 2013··Redakce

Masíčko mnoha vůní

600 g krůtího mletého masa

2 vejce

2 housky

1dcl vody

hladká mouka

cibule

sůl

pepř

Indický:

kari, pórek

Řecký:

špenát, kozí sýr,olivy

Francouzský:

sýr, žampióny, šunka

 

Italský:

cibule, olivy, cuketa

 

Španělský:

paprika, chilli, čerstvá paprika

 

Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, nakrájenou cibuli, dvě vajíčka, trochu hladké mouky, pár plátků veky nebo housku namočenou ve vodě. Vše důkladně promícháme a máme připravenou základní směs pro všechny druhy karbanátků. Maso si rozdělíme na pět částí.

Jako první si uděláme indický karbanátek. Do základní směsi vmícháme kari a nakrájený pórek. Řecký karbanátek – do masové směsi vmícháme čerstvý špenát a kozí sýr. Karbanátek po francouzsku uděláme smícháním mletého masa se sýrem, šunkou a žampióny. Po italsku přimícháme cibuli, olivy a cuketu. A poslední díl masa smícháme s paprikou a chilli a nazveme jej španělským karbanátkem. Všech pět karbanátků osmahneme na oleji a podáváme.

- další články