Vyhledávání
Krůtí karbanátkové variace
Masíčko mnoha vůní
600 g krůtího mletého masa
2 vejce
2 housky
1dcl vody
hladká mouka
cibule
sůl
pepř
Indický:
kari, pórek
Řecký:
špenát, kozí sýr,olivy
Francouzský:
sýr, žampióny, šunka
Italský:
cibule, olivy, cuketa
Španělský:
paprika, chilli, čerstvá paprika
Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, nakrájenou cibuli, dvě vajíčka, trochu hladké mouky, pár plátků veky nebo housku namočenou ve vodě. Vše důkladně promícháme a máme připravenou základní směs pro všechny druhy karbanátků. Maso si rozdělíme na pět částí.
Jako první si uděláme indický karbanátek. Do základní směsi vmícháme kari a nakrájený pórek. Řecký karbanátek – do masové směsi vmícháme čerstvý špenát a kozí sýr. Karbanátek po francouzsku uděláme smícháním mletého masa se sýrem, šunkou a žampióny. Po italsku přimícháme cibuli, olivy a cuketu. A poslední díl masa smícháme s paprikou a chilli a nazveme jej španělským karbanátkem. Všech pět karbanátků osmahneme na oleji a podáváme.