Krůtí stehno na medu

29. září 2013·Jídlo a pití·Redakce

Těšte se na křupavou kůrčičku

500 g krůtího stehna
3 lžíce medu
3 lžíce oleje
2 cibule
2 mrkve
2 špetky mletého chilli
1 lžička tymiánu
100 g anglické slaniny

Příloha:
2 větší brambory uvařené ve slupce

sladká paprika
libeček
olej

Salát:
3 různé druhy salátů

bíly jogurt
olivový olej
citron
sůl
pepř

Krůtí stehno vložíme do pekáčku a osolíme. Smícháme med s olejem a chilli a vzniklou směsí maso potřeme. Podlijeme vodou, přidáme mrkev a cibuli, ochutíme tymiánem a dáme na 20 minut do trouby při teplotě 180 stupňů. Občas podléváme vodou. 

Po uplynutí doby pokryjeme maso slaninou a pečeme dalších zhruba 40 minut do měkka. Během pečení potíráme směsí z medu.

Vařené brambory ve slupce nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji, osolíme, posypeme mletou paprikou a na závěr libečkem.

Salát natrháme na kousky, dáme na talíř a pokapeme jogurtem smíchaným s olejem, citronem, solí a pepřem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme