Vyhledávání
Zavřít
Kuře pečené na medu a citronu
Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso.
Potřebné suroviny:
- 1 velké kuře, rozdělené na 6-8 kousků
- 1 citron
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce medu
- 120 ml bílého nebo růžového suchého vína
- 2 stroužky česneku, oloupané a lehce rozmáčknuté
- několik snítek čerstvého tymiánu
- sůl
- čerstvě mletý pepř na dochucení
Postup přípravy:
Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a tymián, vše dobře promíchejte a překryté fólií nechte nejlépe do druhého dne odpočívat v chladu.
Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso srovnejte v pekáči kůží nahoru, dejte do trouby a pečte, až bude maso křehké
a kůžička dozlatova vypečená.
Osolte a okořeňte a ihned podávejte, nejlépe s novými bramborami a zeleninovým salátem.