Kuře pečené na medu a citronu

16. dubna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso.

Potřebné suroviny:

  • 1 velké kuře, rozdělené na 6-8 kousků
  • 1 citron
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce medu
  • 120 ml bílého nebo růžového suchého vína
  • 2 stroužky česneku, oloupané a lehce rozmáčknuté
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř na dochucení

 

Postup přípravy:

Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a tymián, vše dobře promíchejte a překryté fólií nechte nejlépe do druhého dne odpočívat v chladu.

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso srovnejte v pekáči kůží nahoru, dejte do trouby a pečte, až bude maso křehké
a kůžička dozlatova vypečená.

Osolte a okořeňte a ihned podávejte, nejlépe s novými bramborami a zeleninovým salátem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme