Kuřecí steaky v citronovém másle

15. ledna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Máte-li celá kuřecí prsa, ostrým nožem opatrně odkrojte maso od středové kosti.

Potřebné suroviny:

2 velká kuřecí prsa, nejlépe s kostí

20 g másla

2 lžíce olivového oleje

sůl a pepř na dochucení

Na omáčku a dokončení:

2 šalotky

šťáva z 1 citronu + několik plátků

200 ml kuřecího vývaru

2-3 lžíce másla

1/2 kg špenátových listů, spařených horkou a propláchnutých studenou vodou

 

Postup přípravy:

Máte-li celá kuřecí prsa, ostrým nožem opatrně odkrojte maso od středové kosti. Pak každý kus podélně rozkrojte, ale nedokrojte úplně. Rozložte jako knihu a mezi dvěma kusy fólie na potraviny rozklepejte, abyste získali stejnoměrné plátky.

Osolte a opepřete. Na velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a máslo na středním plameni, až začne máslo pěnit. Vložte dva plátky masa a opečte z jedné strany dozlatova, asi 2 minuty. Otočte a opečte z druhé strany, vyjměte na talíř a v pánvi opečte zbylé dva plátky. Vyjměte a do výpeku v pánvi vsypte pokrájenou šalotku. Jeli třeba, přidejte olej. Smažte dozlatova asi 1 minutu, zvyšte plamen a přidejte šťávu z citronu, vývar a jakoukoli šťávu, kterou pustilo maso.

Odškrabte přípečky v pánvi a omáčku nechte na středním plameni zredukovat, asi 3 minuty. Pak postupně vmíchejte studené máslo. Špenát rozložte na talíře, navrch položte plátky masa a citronu, přelijte omáčkou a podávejte.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme