Vyhledávání
Zavřít
Kynuté bramborové lívance
Ve vlažném oslazeném mléce nechte vykynout droždí.
Potřebné suroviny:
500 g brambor, den předem uvařených ve slupce, oloupaných
180 g hladké mouky, špetka soli
30 g moučkového cukru
1 vejce
500 ml mléka
10 g sušeného droždí
kvalitní zavařenina na potření
tvrdý tvaroh na posypání
Postup přípravy:
Ve vlažném oslazeném mléce nechte vykynout droždí. Brambory najemno nastrouhejte či prolisujte, přidejte mouku, sůl, vejce, cukr, zkvašené droždí a vlažné mléko a vypracujte hebké těsto. Nechte je asi hodinu zakryté utěrkou kynout.
Lívance pečte pomalu, na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo dietněji na plechu pokrytém pečicím papírem, po obou stranách. Poté je mažte zavařeninou nebo povidly a sypte nastrouhaným tvarohem. Můžete je podávat i naslano.