Lahůdková houbová polévka (na 4 porce)

20. června 2011·Jídlo a pití·Redakce

Polévka je grunt!

Suroviny:

500 g čerstvých (nebo 100 g sušených) hub

 Sůl

máslo na smažení

2 malé najemno nakrájené cibule

2 polévkové lžíce Podravky Natura houbové variace

1 l zeleninového vývaru

bílý mletý pepř

100 ml smetany na vaření

mouka na zahuštění

zelená petrželka na ozdobu

Příprava:

Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky, povaříme asi 10 minut v osolené vodě a slijeme. Následně na másle orestujeme cibuli, přidáme houby, ochutíme Podravkou Natura houbové variace a dusíme cca 20 minut. Zalijeme vývarem, okořeníme solí a pepřem a vaříme dalších 15 – 20 minut. Pak přidáme smetanu, polévku zaprášíme moukou a zvolna vaříme, dokud nezhoustne. Polévku servírujeme ozdobenou nasekanou petrželkou a podle chuti ji můžeme vylepšit vařenými bramborami, nudlemi, restovanou mladou cibulkou nebo slaninou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme