Vyhledávání
Lahůdková houbová polévka (na 4 porce)
Polévka je grunt!
Suroviny:
500 g čerstvých (nebo 100 g sušených) hub
Sůl
máslo na smažení
2 malé najemno nakrájené cibule
2 polévkové lžíce Podravky Natura houbové variace
1 l zeleninového vývaru
bílý mletý pepř
100 ml smetany na vaření
mouka na zahuštění
zelená petrželka na ozdobu
Příprava:
Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky, povaříme asi 10 minut v osolené vodě a slijeme. Následně na másle orestujeme cibuli, přidáme houby, ochutíme Podravkou Natura houbové variace a dusíme cca 20 minut. Zalijeme vývarem, okořeníme solí a pepřem a vaříme dalších 15 – 20 minut. Pak přidáme smetanu, polévku zaprášíme moukou a zvolna vaříme, dokud nezhoustne. Polévku servírujeme ozdobenou nasekanou petrželkou a podle chuti ji můžeme vylepšit vařenými bramborami, nudlemi, restovanou mladou cibulkou nebo slaninou.