Malá restaurace v Tokiu získala michelinskou hvězdu. Za nudlovou polévku!

Oblíbená malá restaurace, která v Tokiu nabízí tradiční nudlovou polévku ramen, získala michelinskou hvězdu. Stala se tak první "nudlovou" jídelnou, která toto ocenění dostala a zařadila se po bok světových restaurací.

Malá restaurace Tsuta, kde je k sezení jen devět míst, získala vysoce ceněnou hvězdičku v novém vydání Michelinského průvodce po Tokiu. Nudlová polévka ramen je v Japonsku široce rozšířený pokrm, který má kořeny v čínských nudlích. Je všeobecně vnímaná jako pokrm rychlého občerstvení, i když se objevují i restaurace, jež nabízejí gurmánské verze.

Restaurace Tsuta nabízí misku polévky ramen v přepočtu za 170 až 250 korun. Michelinský průvodce doporučuje místní polévku ramen ochucenou červeným vínem a grilovaným vepřovým na rozmarýnu, anebo ramen s “výraznou chutí smrkových hřibů”.