Máte rádi avokádo? Žena uchvátila internet jednoduchým trikem, jak zařídit, aby vydrželo déle

29. března 2021·Jídlo a pití·Barbora Pisingerová

Foto: Shutterstock

Všichni moc dobře víme, že jídlem by se plýtvat nemělo. Předejít tomu ale někdy vůbec není jednoduché. Bystrá žena se proto s uživateli internetu podělila o jednoduchý návod, jak to udělat, aby vám avokádo po nakrojení vydrželo déle. 

Pokud patříte mezi milovníky avokáda, možná to znáte sami. Po rozkrojení zelené ovoce začne brzy hnědnout a ze skvělé suroviny se postupně stává něco, co poputuje leda tak do koše nebo na kompost. Naštěstí lze životnost avokáda velmi snadno prodloužit.

Když TikTokerka Kelly vyzvala své sledující, aby se s ní podělili o šikovné vychytávky do domácnosti, odpověděla jí i uživatelka MamaInTheKitchen. Ta v krátkém videu ukázala, jak si poradit s nevyužitým avokádem.

Ukrojenou polovinu ovoce žena před uložením do lednice pokapala trochou olivového oleje a olej prsty pečlivě po ovoci rozetřela. Stačí ho aplikovat tam, kde avokádo nechrání slupka. Olej ochrání obnažené ovoce před oxidací.

Netrvalo dlouho a trik si získal vlnu obdivných reakcí. “Funguje to úžasně! Většinou je olivovým olejem postříkám, nesahám na ně,” dala ženě zapravdu jedna z komentujících. Video již vidělo téměř 1,5 milionu diváků.

@mamainthekitchenPrevent your avocados from browning #avocadohack#hacks#kitchenhack#lifehack#hack#foodhack#cookinghack#todayyearsold#foodie♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme