Mlsnoty z jablek

31. října 2014·Jídlo a pití·Redakce

Jablečný koláč a nebo smažená jablka v kokosové omáčce. Zkusili jste je někdy?

Jablečný koláč

Těsto

  • 1 vejce
  • 80 g másla
  • 100 g cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek

Náplň

  • 5 jablek
  • 2 kysané smetany 15 %
  • 1 smetana 30 %
  • 1 pudingový prášek
  • 100 g cukru
  • 1 vejce

 

 

Postup

Vejce, kypřicí prášek, třetinu kostky rozpuštěného másla, polovinu cukru a hladkou mouku vložíme do mísy a utvoříme těsto. Propracujeme těsto na válu a vytvarujeme po stěnách dortové formy. Do formy pak rozmístíme odjádřená a na plátky nakrájená jablka.

Do misky dáme dvě kysané smetany, smetanu, 100 g cukru, vejce a pudingový prášek. Promícháme a nalijeme do formy.
Dáme do trouby, kde pečeme 45 minut na 180 stupňů.

Smažená jablka v kokosové omáčce

  • 2 jablka
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 0,5 lžičky skořice
  • 2 dcl mléka
  • olej

Kokosová omáčka

  • 3 žloutky
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce zakysané smetany

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na centimetr silná kolečka. Z vejce, mléka, vanilkového cukru, skořice a mouky utvoříme těstíčko, ve kterém kolečka jablek obalíme a osmažíme na oleji dozlatova.
Žloutky rozšleháme s cukrem, přidáme kokosové mléko, zakysanou smetanu a vyšleháme v omáčku.
Na talíř nalijeme omáčku a na ní položíme osmažená jablka.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme