Mořský vlk pečený v mořské krustě podávaný se zeleninovou ratatouille

18. prosince 2010·Jídlo a pití·Redakce

Mořské vlky si očistíme, vykrojíme žábra ale necháme šupiny, které nám zabrání přilepení soli ke kůži.

Potřebné suroviny:

2x mořský vlk 1000g

2kg mořské soli

6ks bílků

200g papriky, červené, zelené a žluté

100g cibule

50g cukety

50g lilku

50g rajčatového concasse

100ml Martini

Thmiám, rozmarýn, česnek, olivový olej

 

Postup přípravy:

Mořské vlky si očistíme, vykrojíme žábra ale necháme šupiny, které nám zabrání přilepení soli ke kůži.

Bílky si ušleháme a smícháme s mořskou solí na plech dáme vrstvu krusty na kterou položíme rybu naplněnou tymiámen a ochucenou černým pepřem. Rybu zakryjeme zbytkem krusty a pečeme v horko-vzdušné troubě při 180C s jehlou na vnitřní teplotu 58C.

Necháme 5 minut odstát , krustu nařízneme nožem, odstraníme kůži a za pomoci rybího nože si připravíme filátka.

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme šalotku, česnek a papriku nakrájenou na malé kostičky. Krátce podusíme, přidáme lilek, cuketu zastříkneme Martini a nakonec přidáme rajčatové concasse.

Ochutíme solí, pepřem a tymiánem, podáváme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme