Vyhledávání
Mořský vlk pečený v mořské krustě podávaný se zeleninovou ratatouille
Mořské vlky si očistíme, vykrojíme žábra ale necháme šupiny, které nám zabrání přilepení soli ke kůži.
Potřebné suroviny:
2x mořský vlk 1000g
2kg mořské soli
6ks bílků
200g papriky, červené, zelené a žluté
100g cibule
50g cukety
50g lilku
50g rajčatového concasse
100ml Martini
Thmiám, rozmarýn, česnek, olivový olej
Postup přípravy:
Mořské vlky si očistíme, vykrojíme žábra ale necháme šupiny, které nám zabrání přilepení soli ke kůži.
Bílky si ušleháme a smícháme s mořskou solí na plech dáme vrstvu krusty na kterou položíme rybu naplněnou tymiámen a ochucenou černým pepřem. Rybu zakryjeme zbytkem krusty a pečeme v horko-vzdušné troubě při 180C s jehlou na vnitřní teplotu 58C.
Necháme 5 minut odstát , krustu nařízneme nožem, odstraníme kůži a za pomoci rybího nože si připravíme filátka.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme šalotku, česnek a papriku nakrájenou na malé kostičky. Krátce podusíme, přidáme lilek, cuketu zastříkneme Martini a nakonec přidáme rajčatové concasse.
Ochutíme solí, pepřem a tymiánem, podáváme.