Mrkvový cheesecake

26. března 2011·Jídlo a pití·Redakce

Nejprve si připravte korpus. Troubu předehřejte na 180 °C.

Potřebné suroviny:

Na korpus:

  • 1/2 šálku opražených vlašských ořechů
  • 200 g celozrných sušenek, najemno rozdrcených
  • 4 lžíce másla, rozpuštěného
  • 3 lžíce přírodního hnědého cukru
  • 1/4 lžičky soli

Na náplň:

  • 1 lžíce másla
  • 2 středně velké mrkve, najemno nastrouhané
  • 300 g cukru
  • 1 kg měkkého tvarohu (ne z vaničky)
  • 4 velká vejce, v pokojové teplotě
  • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička čerstvě strouhaného zázvoru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1,5 lžičky vanilkového extraktu

 

Postup přípravy:

Nejprve si připravte korpus. Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy najemno nastrouhejte. V míse je smíchejte, přidejte sušenky, vmíchejte máslo, cukr a sůl.

Sušenkovou směs namačkejte na dno formy. Pečte asi 15 minut, až okraje zezlátnou. Nechte vychladnout na mřížce. Teplotu v troubě stáhněte na 160 °C.

Na náplň rozehřejte na středním plameni v kastrole s nepřilnavým povrchem máslo. Přidejte mrkve a třetinu cukru a vařte asi 3 až 4 minuty, až mrkve změknou. Přelijte do mísy a nechte vychladnout.

Tvaroh se zbylým cukrem dohladka vyšlehejte ručním šlehačem. Postupně přidávejte vejce. Pak přidejte mrkve i s vzniklou šťávou, muškátový oříšek, skořici, zázvor, sůl a vanilkový extrakt. Šlehejte, až vznikne kompaktní hmota. Vlijte na korpus.

Formu vložte do pekáče s horkou vodou sahající do půlky formy s koláčem a pečte 80 až 90 minut. Dejte vychladit minimálně na 6 hodin do ledničky (nejlépe přes noc). Ozdobte marcipánovými mrkvičkami a podávejte.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme