Vyhledávání
Nadívaná kedlubna
Oloupané kedlubny pečlivě vydlabejte.
Potřebné suroviny:
4 středně velké kedlubny
300 g uzeného masa
200 g telecího nebo drůbežího masa, pomletého (nebo mletého směsového)
4 vejce
strouhanka na zahuštění
máslo
špetka muškátového květu a zázvoru
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
asi 300 ml hovězího vývaru
2 lžíce připravené jíšky
Postup přípravy:
Oloupané kedlubny pečlivě vydlabejte. Stonky i s lístky nejblíže ke středu kedlubny nakrájejte nadrobno. Vydlabaný vnitřek kedluben povařte společně s uzeným masem doměkka. Vařené maso pokrájejte na malé kostičky, kedlubnu najemno posekejte a vše smíchejte s mletým masem, kouskem másla a vejci. Osolte, ochuťte a zahustěte strouhankou tak, aby hmota měla konzistenci asi jako na karbanátky. Touto směsí naplňte vydlabané kedlubny.
V kastrolu nechte na másle zkaramelizovat cukr. Vložte plněné kedlubny, zalijte je vývarem a zakryté nechte dusit asi 20 minut, až změknou. Zahustěte polotmavou jíškou a ochuťte muškátovým květem a zázvorem. Do omáčky přidejte nasekané zelené lístky a nechte je krátce podusit.
Podávejte například se šťouchanými bramborami.