Nadívaná kedlubna

18. září 2010·Jídlo a pití·Redakce

Oloupané kedlubny pečlivě vydlabejte.

Potřebné suroviny:

4 středně velké kedlubny

300 g uzeného masa

200 g telecího nebo drůbežího masa, pomletého (nebo mletého směsového)

4 vejce

strouhanka na zahuštění

máslo

špetka muškátového květu a zázvoru

1 lžíce másla

1 lžíce cukru

asi 300 ml hovězího vývaru

2 lžíce připravené jíšky

 

Postup přípravy:

Oloupané kedlubny pečlivě vydlabejte. Stonky i s lístky nejblíže ke středu kedlubny nakrájejte nadrobno. Vydlabaný vnitřek kedluben povařte společně s uzeným masem doměkka. Vařené maso pokrájejte na malé kostičky, kedlubnu najemno posekejte a vše smíchejte s mletým masem, kouskem másla a vejci. Osolte, ochuťte a zahustěte strouhankou tak, aby hmota měla konzistenci asi jako na karbanátky. Touto směsí naplňte vydlabané kedlubny.

V kastrolu nechte na másle zkaramelizovat cukr. Vložte plněné kedlubny, zalijte je vývarem a zakryté nechte dusit asi 20 minut, až změknou. Zahustěte polotmavou jíškou a ochuťte muškátovým květem a zázvorem. Do omáčky přidejte nasekané zelené lístky a nechte je krátce podusit.

Podávejte například se šťouchanými bramborami.

 

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme